Region sevřou mrazy. Teploty budou pod nulou i během dne

19.01.2019 18:32

Nadcházející dny přinesou další vlnu ochlazení. Mrznout bude i přes den a teploty se dostanou nad nulu až na začátku února. Přinášíme novou předpověď do 17. února.

zima QAP-FOTO (58)

Podle nové měsíční předpovědi do 17. února dorazí v příštích dnech především ochlazení. Teploty budou pod nulou i během dne. Oteplovat by se mělo až na začátku února.

"Poslední tři týdny z pohledu teplot se nijak nevymykaly z dlouhodobého normálu. Naopak období následující, tedy do konce ledna, bude teplotně podnormální. Teploty by se měly pohybovat většinou pod nulou, což znamená, že se budou udržovat celodenní mrazy. Na přelomu ledna a února se začne pozvolna oteplovat a v první polovině února se teploty opět dostanou k dlouhodobému normálu," informoval ČHMÚ.

Každopádně celkově by období od 21. ledna do 17. února mělo zůstat teplotně v normálu. "Z relativně vlhkého začátku roku se pozvolna dostáváme k suššímu počasí, což potrvá do konce ledna. V první polovině února budou už srážky četnější a týdenní úhrny se dostanou k normálu pro toto roční období. Z pohledu srážek by období jako celek mělo být podnormální až normální," upozorňují meteorologové.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT