Policisté vyjížděli k noční dopravní nehodě. Muž na místě tvrdi, že auto neřídil

28.02.2022 18:25

Policisté se zabývají dopravní nehodou osobního vozidla s kovovými svodidly na jedné z nejrušnějších křižovatek v Plzni. Na místě jim přítomný značně podnapilý muž sdělil, že vozidlo neřídil.

IMG_1879

V neděli 27. února krátce před půl čtvrtou hodinou ráno vyjeli policisté k nahlášené dopravní nehodě ke křižovatce ulic Karlovarská, Lidická v Plzni. „Zatím nezjištěný řidič řídil vozidlo značky WV Passat, které mělo jet po vozovce ulice Lidické k uvedené křižovatce. Zde měl řidič odbočovat vlevo směrem do centra města, přičemž nezvládl řízení a narazil zadní částí vozidla do kovových svodidel po jeho pravé straně,“ popisuje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Na místě dopravní nehody se nacházel pouze čtyřiadvacetiletý muž, který policistům uvedl, že havarované vozidlo neřídil. „Policisté u něj provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 2,74 promile alkoholu. Během šetření nehody se náladovost u muže měnila s tím, že s policisty přestal plně spolupracovat. Dále byl vyzván k lékařskému vyšetření ve zdravotnickém zařízení spojenému s odběrem biologického materiálu, s čímž muž souhlasil,“ sdělila mluvčí.

Vozidlo policisté zajistili na odtahové parkoviště policie. Muž byl posléze umístěn na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. V současné době dopravní policisté pracují na řádném ustanovení řidiče vozidla a zabývají se příčinou a okolnostmi nehody.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT