V Černicích vznikne moderní hřiště s umělým trávníkem - VIZUALIZACE

02.05.2024 11:05

V Černicích se chystá rozšíření stávajícího sportovního areálu. Osmý městský obvod tam ve spolupráci s městem Plzeň plánuje stavbu fotbalového a dvou víceúčelových hřišť.

Rozšíření sportovního areálu Černice_0424_projecstudio8 (3)

V areálu TJ Sokol Černice v současné době využívají členové Sokola pouze jedno hřiště s přírodním travnatým povrchem, které je hlavně na jaře a na podzim neúměrně zatížené. Vzhledem k počtu členů Sokola, zejména v žákovských a dorosteneckých kategoriích, není klub na jediné travnaté ploše schopen zajistit plnohodnotný tréninkový a herní proces pro všechna družstva.

To se brzy změní. Díky spolupráci města a osmého obvodu vznikne v areálu TJ Sokol Černice nové fotbalové hřiště s umělým trávníkem, víceúčelové hřiště s polyuretanovým povrchem a dětské hřiště.

„Každé sportoviště na území města je prospěšné a potřebné. Zatímco Národní sportovní agentura nám podporu jen slibuje, vzali jsme budování sportovní infrastruktury do vlastních rukou. Černický areál je důkazem toho, že se město umí dohodnout s obvody i spolky jak na projektu, tak na financích a provozu. Věřím, že právě takovými investicemi se nám podaří přilákat k pohybu ještě více mladých lidí a dětí,“ řekl primátor Roman Zarzycký.

V současné době je vydáno platné územní a stavební povolení a připravuje se dokumentace pro provedení stavby. Náklady jsou zatím odhadovány na 38,2 milionů korun včetně DPH.

„Rozvoj sportovního areálu je pro náš obvod vzhledem ke stále rostoucímu počtu obyvatel Černic obrovským přínosem. Hřiště totiž využívají nejen členové Sokola, ale také žáci základní a mateřské školy a široká veřejnost. Poděkování patří městu Plzni, bez jehož finanční podpory bychom tento projekt nebyli schopni sami zrealizovat,“ uvedl starosta Městského obvodu Plzeň 8 – Černice Vladislav Sloup.

Součástí projektu je také osvětlení sportovišť, oplocení, odvodnění, výstavba chodníků a osázení zelení.

„Obvod v budoucnu rovněž počítá například s dostavbou atletické dráhy, dalším malým hřištěm s umělým trávníkem a bufetem, které uhradí z vlastního rozpočtu," dodal Vladislav Sloup.

Rozšíření sportoviště by mělo vyjít na 38,2 milionů korun včetně DPH, z toho Magistrát města Plzně zaplatí 22 milionů, Městský obvod Plzeň 8 – Černice 14 milionů a TJ Sokol Plzeň – Černice daruje 2,2 miliony korun.

Zdroj vizualizací projectstudio8

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT