Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Šermíři a mušketýři obsadí Klatovsko! Historické akce chystá Švihov i Červené Poříčí

01.08.2014 11:33

Víkend bude na hradě Švihov i na nedalekém zámku Červené Poříčí patřit šermířským a mušketýřským kláním. Podívejte se na tipy na víkendové výlety!

<span style="color: rgb(51, 51, 51); font-family: Verdana, 'geneva ce', lucida, sans-serif; font-size: 12px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: auto; text-align: left; text-

Hrady a zámky na Klatovsku o nadcházejícím víkendu lákají na bohaté programy. Na některých místech budou k vidění šermíři a mušketýři, jinde se budou hrát divadla...

Bitva o zámek Červené Poříčí nedaleko Švihova proběhne v sobotu 2 srpna. "Pro návštěvníky zde budou připraveny historické slavnosti nabízející širokou nabídku nejrůznějších zážitků, jimž bude dominovat odpolední a podvečerní scénické vystoupení s bitvou o zámek Červené Poříčí.  Jedinečno bitvu učiní i velké množství použitých pyrotechnických efektů. Bohatý kulturní program plný tanců, hudby a šermubude návštěvníky zámku doprovázet po celé odpoledne," láká za organizátory David Růžička.

Samotné bitvy proběhnou vždy v 15 a 19 hodin a kompletně bude program končit okolo 9. hodiny večerní. Cena základního vstupného je 120 korun, snížené vstupné dělá 90 korun a rodinné 380 korun. "V ceně vstupenky budou zahrnuty i komentované prohlídky zámku odcházející z nádvoří každou celou hodinu od 14 do 17 hodin," dodává David Růžička.

O dramatické boje nepřijdou ani návštěvníci nedalekého Vodníhu hradu Švihov. Tam bude po oba víkendové dny probíhat historický program Harcíři na Švihově. Vystoupení skupiny hsitorického šermu Harcíři z Rokycan budou začínat v sobotu i v neděli v 11, 13 a 15 hodin.

Hrad Kašperk nabídne lahůdku z úplně jiného soudku. Od neděle 3. srpna až do středy 6. srpna se na nádvoří hradu usídlí pražský divadelní spolek Kašpar a na programu budou vždy od 21 hodin představení hry Romeo a Julie přímo v prostorách hradu. Navíc o víkendu nabídnou bohatý program i Kašperské Hory, kde proběhne pouť.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT