Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Opravy Studentské běží naplno! První etapa rekonstrukce pokračuje - FOTKY

25.03.2019 9:53

První etapa rekonstrukce Studentské běží naplno. Staví se takzavný Bolevecký sběrač. Právě tato fáze dlouhodobých oprav přinesla úplnou uzavírku.

2
2135467

Rekonstrukce Studentské, která odstartovala v podstatě už v roce 2016, pokračuje po pauze v letošním roce další částí. Tentokrát se opravuje přibližně kilometrový úsek od Gerské ulice po vjezd do objektu zimního stadionu na Košutce. Tato část oprav má celkem pět etap a hotová má být v červnu 2020. Vyjde na 195 milionů korun.

Stavba odstartovala na začátku března stavbou Boleveckého sběrače, který přinesla úplnou uzavírku Studentské v úseku Gerská – Žlutická v obou směrech. První etapa by měla být dokončená podle plánu v červnu letošního roku.

"Celá stavba spočívá v úpravě šířkového uspořádání Studentské ulice a navazujících úseků místních komunikací. Bude navýšen počet jízdních pruhů v křižovatce s Gerskou ulicí směrem do centra, budou opraveny stávající zálivy autobusových zastávek včetně vybavení. Ve Studentské ulici vznikne před křižovatkou s Krašovskou ulicí ve směru z centra nový autobusový záliv a podélná parkovací stání ve Žlutické a Krašovské ulici," informoval Magistrát města Plzně.

Dále stavba řeší rekonstrukci souběžných chodníků s pruhy pro cyklisty, světelnou signalizaci, veřejné osvětlení a sadové úpravy i výstavbu Boleveckého kanalizačního sběrače.  Od Gerské po Žlutickou se bude ukládat nové potrubí o průměru až 1,4 metru do hloubky osmi metrů.

Krom automobilové dopravy zasáhla stavba také do provozu městské hromadné dopravy. Podrobnosti ke změnám v MHD najdete zde.

Studentská má za sebou už jednu část rekonstrukce. V září 2016 začaly práce na opravách spodní části jednoho z hlavních tahů v Plzni, a scie v úseku Plaská - Gerská. Hotovo bylo v říjnu roku 2017.

FOTO: Michaela Květová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT