Dům "na Marsu" z Plzně slaví velké úspěchy!

03.06.2014 17:54

Studenti Střední průmyslové školy stavební v Plzni postoupili se svou stavbou „Neopolis" do finále celostátní soutěže Stavby z vlnité lepenky.

SPŠS Plzeň
SPŠS Plzeň

Studenti Střední průmyslové školy stavební, Plzeň Jakub Váverka a Zdeněk Hlavsa postoupili se svou stavbou ,,Neopolis" do finálového kola celostátní soutěže Stavby z vlnité lepenky. Téma 8. ročníku soutěže je ,,Dům na Marsu" a finále proběhne ve středu 18. června v Praze v prostorech Štefánikovy hvězdárny na Petříně.

Kromě studentů z Plzně budou o stupně vítězů bojovaat ještě studenti z Kladna, Kolína, Lipníku nad Bečvou, Náchodu, Pardubic a Valašského Meziříčí. Do finálového klání nakonec zamířilo sedm staveb. Odborná porota vybrala mimořádně z důvodu rovnosti bodů o jednu stavbu více. Tři nejlepší finálové stavby získají ceny v hodnotě 25, 10 a 5 tisíc korun. Do letošního ročníku soutěže Stavby z vlnité lepenky se přihlásilo rekordních 23 středních škol z 12 krajů České republiky.

Téma 8. ročníku soutěže je „Dům na Marsu“ a letos poprvé si jej studenti zvolili sami, prostřednictvím hlasování. Soutěž pořádá český Svaz výrobců vlnitých lepenek a záštitu nad projektem převzalo Ministerstvo životního prostředí. Cílem projektu je poukázat na ekologické přednosti vlnité lepenky používané k výrobě obalů.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT