QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Výroba nápojových plechovek v Dýšině roste. Ball se rozšíří se i do Plzně

05.03.2021 8:01

Výroba nápojových plechovek v Dýšině roste, společnost Ball otevírá již třetí linku a rozšíří se i do Plzně. Ročně by nová továrna v Plzni měla vyrábět 1,6 miliard plechovek.

Vyroba plechovek
Ball mechanikBall Beverage PackagingMechanikVyroba plechovek

Ball v Dýšině u Plzně vyrábí nápojové plechovky do celého světa už 26. rokem. Poptávka po nekonečně recyklovatelném hliníkovém obalu v posledních letech vzrostla natolik, že společnost na podzim roku 2020 rozšířila svoji výrobu o druhou linku a v létě plánuje otevřít třetí. S rozjezdem třetí linky v Dýšině se roční výrobní kapacita zvýší z původních 600 miliónů na 2,2 miliardy plechovek.

Společnost aktuálně nabírá 40 nových mechaniků na obsluhu strojů, kteří se budou starat o plynulý chod strojního zařízení a provádět kontrolní činnosti v rámci výrobního procesu. Nyní v dýšinském závodě pracuje 150 zaměstnanců.

Koncem příštího roku zahájí Ball Beverage Packaging Czech Republic s.r.o. výrobu i v Plzni na Borských terasách. Ročně by nová továrna v Plzni měla vyrábět 1,6 miliard plechovek. Nábor zaměstnanců do plzeňské pobočky začne na podzim tohoto roku. Ball tak nabídne dalších 200 nových pracovních příležitostí na výrobních i manažerských pozicích.

Kromě stabilního zaměstnání nabízí Ball práci v dvousměnném provozu, nadstandardní příplatky a roční bonusy, příspěvek na penzijní pojištění i dopravu a další benefity. „Veškeré pozice jsou a budou obsazovány pouze kmenovými zaměstnanci s vyšší kvalifikací, bez využívání agenturních pracovníků,” dodává personální manažerka společnosti Ball Beverage Packaging Czech Republic s.r.o. Daniela Kupková. Více informací najdete na www.ballcorp.cz.

Mechanik

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT