V Krašovské v Plzni se kvůli stavbě haly kácí stromy - FOTKY

18.03.2022 18:32

Kvůli stavbě nové Sportovní haly v Plzni v Krašovské ulici se kácí stromy. Kácení probíhá v pátek 18. března a pokračovat bude i během soboty 19. března.

Kácení Krašovská plzen foto QAP (13)
Kácení Krašovská plzen foto QAP (13)Kácení Krašovská plzen foto QAP (12)Kácení Krašovská plzen foto QAP (1)Kácení Krašovská plzen foto QAP (2)Kácení Krašovská plzen foto QAP (3)Kácení Krašovská plzen foto QAP (4)Kácení Krašovská plzen foto QAP (7)Kácení Krašovská plzen foto QAP (9)Kácení Krašovská plzen foto QAP (8)Kácení Krašovská plzen foto QAP (11)Kácení Krašovská plzen foto QAP (10)Kácení Krašovská plzen foto QAP (6)

Kácení probíhá v místě točny autobusů městské hromadné dopravy v Krašovské ulici, provádí ho Správa veřejného statku města Plzně. Kácelo už se v pátek 18. března a pokračovat se má i v sobotu 19. března na základě vydaného povolení ke kácení v souvislosti se stavbou nové Sportovní haly Krašovská.

"K zemi půjde celkem 11 javorů jasanolistých a také 240 metrů čtverečních zapojeného porostu ve složení tavola, pámelník, svída, zimolez, bez černý a růže šípková. Za pokácené dřeviny byla uložena náhradní výsadba v počtu 50 stromů," informuje úřad MO Plzeň 1.

V Krašovské se aktuálně buduje nový sprtovní areál pro neslyšící. Více jsme psali zde.

Nejde o jediné kácení v prvním městském obvodu. Další stromy musí jít k zemi v Bolevci kvůli rekonstrukci plynovodu, jejíž další etapa začne v pondělí 21. března. Stromy se budou kácet v ulicích v Západní, Tachovská, Jesenická a na dalších místech. Více jsme psali zde.

 

Foto a video: QAP.cz
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT