QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

V Rokycanech otevřeli provizorní lávku Na Pátku. Nikdo ji nechtěl opravit – FOTKY

27.07.2022 12:14

Obyvatelé Rokycan postrádaly hojně využívanou lávku. Ta potřebovala nutnou opravu a v prosinci byla uzavřena. Město vymyslelo náhradní a rychlý plán opravy.

oprava lávky Na Pátku_Rokycany_FB Šašek (1)
oprava lávky Na Pátku_Rokycany_FB Šašek (1)oprava lávky Na Pátku_Rokycany_FB Šašek (2)oprava lávky Na Pátku_Rokycany_FB Šašek (3)oprava lávky Na Pátku_Rokycany_FB Šašek (4)oprava lávky Na Pátku_Rokycany_FB Šašek (5)oprava lávky Na Pátku_Rokycany_FB Šašek (6)oprava lávky Na Pátku_Rokycany_FB Šašek (7)oprava lávky Na Pátku_Rokycany_FB Šašek (8)

“Rokycanská lávka pro pěší "Na Pátku" je po provizorní opravě otevřená! V prosinci při uzavření jsme odhadovali otevření lávky do poloviny letošního roku, tak jsme se nakonec zase tak moc nesekli, vlastně "jenom" o necelý měsíc. Ale vážně, je dobře, že lávka dneškem opět začala sloužit občanům!” uvedl na svém Facebooku místostarosta Rokycan Jan Šašek.

Lávka Na Pátku je ale opravena pouze provizorně. “Provizorní oprava lávky spočívala v položení dřevěných nosníků a mostovky z dřevěných fošen. Přestože to není z řady důvodů nikterak ideální řešení, bylo v těchto měsících jediné, které umožňuje nyní její urychlené opětovné otevření. S ohledem na časové i finanční hledisko jsou prkna jenom hrubě nařezána, neohoblovaná, bez barevného nátěru. Lávka je přeci jen frekventovaným místem pro přecházení řeky a mnohým občanům prostě hodně chyběla,“ popsal opravy Jan Šašek.

Město řešilo jak poškozenou lávku opravit. Zastupitelé pracovali se dvěma variantami. Jedna z nich byla právě provizorní oprava. Druhou variantou byla celková rekonstrukce, která by byla finančně i časově náročnější. „Druhou variantu vybralo zastupitelstvo města dne 2. května. Do dvou veřejných otevřených výběrových řízení se ovšem bohužel nepřihlásil žádný zhotovitel. Proto jsme se na jednání zastupitelstva města dne 27. června nakonec rozhodli, že se spokojíme s provizorní variantou opravy,“ vysvětlil místostarosta.

 

Foto FB Jan Šašek, místostarosta města Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24