QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

FN Plzeň zmodernizovala a rozšířila dvě hojně využívané ambulance

12.04.2024 18:30

Ve Fakultní nemocnici Plzeň na Borech tento týden zahájily provoz po rozsáhlých rekonstrukcích dvě pracoviště – Ambulance pro léčbu bolesti Anesteziologickoresuscitačního oddělení a dětská ambulance Urologické kliniky.

dětská urologie1 FN Plzeň

Vytížená Ambulance pro léčbu bolesti Anesteziologicko-resuscitačního oddělení v borské části fakultní nemocnice ročně provádí až 3 200 ošetření pacientů s chronickými bolestmi. V nových prostorách pavilonu 54 se otevřela veřejnosti po sedmiměsíční rekonstrukci, která stála zhruba 6,8 milionů korun.

Ambulance, která byla dosud stísněna v jedné místnosti, se nyní rozkládá na 165 m2 a disponuje dvěma ordinacemi s aplikační ambulancí a stacionářem pro dohlídání pacientů po výkonech.

„V ambulanci poskytujeme komplexní péči pacientům s chronickou bolestí, jako jsou například bolesti zad, kloubní artrózy, nádorová onemocnění, bolesti při diabetické polyneuropatii, po pásovém oparu, neuralgii trojklaného nervu, roztroušené skleróze a dalších vzácnějších stavech,“ říká primář Anesteziologicko-resuscitačního oddělení FN Plzeň Štěpán Bejvančický.

Pacienti se mohou objednávat na základě doporučení od svého praktického či odborného lékaře nebo při dlouho trvající bolesti.

Také dětská ambulance Urologické kliniky se přestěhovala do větších prostor do pavilonu 22 na Borech. Disponuje nyní novou prostornou ordinací pro dětské pacienty s kvalitním sonografickým přístrojem, čekárnou s místem na kočárky, přebalovacím pultem a herním koutkem. Rekonstrukce vyšla na zhruba 700 tisíc korun.

„Ročně zde v ambulantním traktu ošetříme více jak 3 000 dětí, v posledním roce došlo dokonce k nárůstu o téměř 700 těchto nejmenších pacientů. Zajišťujeme péči o pacienty od kojeneckého věku až do dospělosti pro celý západočeský region, děti často i z Karlovarského kraje. Zabýváme se problematikou vrozených vývojových vad močové soustavy a chlapeckého genitálu, nočním pomočováním, ale i dysfunkčními poruchami mikce,“ řekl přednosta Urologické kliniky FN Plzeň Milan Hora.

Oba provozy se přestěhovaly do nových prostor, rozšířily svoji kapacitu a získaly moderní a komfortní zázemí pro pacienty i personál.

„Úspěšný rozvoj nemocnice není jen o nových pavilonech a milionových investicích do modernizace přístrojů, ale i o těchto zdánlivě menších krocích, které jsou pro dané pracoviště velice potřebné. Výrazně pomohou se zlepšením komfortu péče o pacienty a také jich kapacitně zvládneme mnohem více ošetřit. Věřím, že i personál tuto proměnu vítá a bude se jim v těchto krásných nových prostorách příjemně pracovat,“ dodává ředitel FN Plzeň Václav Šimánek.

Foto FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy