Na Karlovarské ulici došlo k tragickému střetu autobusu a chodce

25.03.2024 7:35     25.03.2024 9:29

Na Karlovarské ulici v Plzni zasahovaly od brzkého rána všechny záchranné složky. Při střetu s autobusem zemřel chodec.

sanitka_ilustrační_QAP

V pondělí 25. března došlo v 6:05 k tragické dopravní nehodě na Karlovarské třídě u Družby. 

“Na Karlovarské u Družby ve směru na Košutku došlo ke střetu autobusu a chodce. Asistujeme Zdravotnické záchranné službě. Komunikace bude uzavřena odhadem ještě dvě hodiny,” informoval o nehodě mluvčí hasičů.

Na místě probíhá vyšetřování nehody. “Policisté jsou na místě, více informací doplníme, jakmile to bude možné,” sdělila prvotní informace Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Hasiči na místě postavili zástěnu. Vyjelo také družstvo dronařů ke zdokumentování nehody.

AKTUALIZACE:

Chodec nehodu nepřežil. “Dle dosud zjištěných skutečností přecházel starší muž vozovku po přechodu pro chodce a došlo ke střetu s autobusem MHD. Světelné signalizační zařízení bylo v té době vypnuté. Bohužel i přes veškerou snahu záchranářů chodec na místě zemřel," uvedla tisková mluvčí policie.

"Záchranáři na místě u muže ročník 1964 přes dvě desítky minut prováděli kardio-pulmonálni resuscitaci. Přes veškerou jejich snahu se již nepovedlo obnovit životní funkce zraněného muže, lékař konstatoval jeho úmrtí na místě," upřesnila Mária Svobodová, mluvčí záchranné služby.

V autobuse nikdo necestoval. "U řidiče byla na místě provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem, u chodce byla nařízena soudní pitva. Policisté se nehodou zabývají a ve věci zjišťuji veškeré okolnosti," uvedla Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Komunikace je již plně průjezdná.

"Policisté žádají případné svědky dopravní nehody, kteří by měli jakékoliv informace, aby se dostavili na najbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158," dodala mluvčí policie.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24