QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Požár chaty u Boleváku byl založen úmyslně. Opilý muž tím chtěl ukončit svůj život - FOTKY

11.04.2024 8:59     12.04.2024 11:17

Hasiči ze stanice Košutka a dobrovolní hasiči z Bílé Hory zasahovali v noci ve čtvrtek 11. dubna u rozsháhlého požáru chaty v Plzni u Boleveckého rybníka. Policie k tomuto případu aktualizovala informace.

požár chaty u Boleváku0424_HZSPK (9)
požár chaty u Boleváku0424_HZSPK (9)požár chaty u Boleváku0424_HZSPK (1)požár chaty u Boleváku0424_HZSPK (2)požár chaty u Boleváku0424_HZSPK (3)požár chaty u Boleváku0424_HZSPK (4)požár chaty u Boleváku0424_HZSPK (5)požár chaty u Boleváku0424_HZSPK (6)požár chaty u Boleváku0424_HZSPK (7)požár chaty u Boleváku0424_HZSPK (8)

„Zhruba v půl jedné ráno jsme vyjížděli do chatové oblasti u Velkého boleveckého rybníka k požáru chaty,“ potvrdil mluvčí hasičů Petr Poncar.

Uvnitř chaty se naštěstí nenacházela žádná osoba, plameny ale objekt zcela zachvátily. „Požár zasáhl objekt téměř v plném rozsahu. Nasadili jsme dva útočné proudy a souběžně s hašením jsme prováděli průzkum, zda se uvnitř nenachází osoby. Jejich přítomnost se naštěstí nepotvrdila,“ upřesnil tiskový mluvčí hasičů.

Podle hasičů je škoda vysoká. „Odhadnuta byla na 500 tisíc korun. Příčinou se dnes budou zabývat vyšetřovatelé a PČR,“ doplnil Petr Poncar.

„Policisté se případem požáru chaty zabývají, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizi věci a nyní probíhají úkony trestního řízení," doplnila Michaela Raindlová, mluvčí policie.

AKTUALIZACE:

Policisté obvodního oddělení Plzeň 1 sdělili podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci 38letému muži. Ten podle dosud zjištěných skutečností úmyslně založil požár chaty. K činu došlo včerejšího dne kolem půl jedné ráno pod hrází Boleveckého rybníka. Na místo ihned vyjely složky IZS.

„Nedaleko zapálené chaty se nacházel podezřelý muž, kterého policisté vyzvali k podání vysvětlení. Muž se následně k zapálení chaty přiznal. Uvedl, že si objekt vybral náhodně a chtěl tímto způsobem ukončit svůj život. Dechová zkouška u něj ukázala pozitivní výsledek dvě promile alkoholu. Při požáru naštěstí nebyl nikdo zraněn. Způsobená škoda se pohybuje v řádech statisíců korun," aktualizovala informace mluvčí policie.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy