QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Rokycanská nemocnice spustila pro dárce krve on-line rezervační systém

03.04.2024 16:04

Dárci krve z Rokycanska si nově mohou rezervovat termín odběru krve přes on-line rezervační systém. K odběru se mohou objednat jak prvodárci, tak i pravidelní dárci.

Odběr krve v Rokycanech_NPK

Nový systém je v provozu od tohoto týdne a první možné rezervace jsou od pondělí 8. dubna.

„On-line rezervace zatím nejsou nezbytné. Nicméně žádáme dárce, aby z důvodu hladkého průběhu odběrů, začali rezervační systém využívat přednostně. Nám zdravotníkům to usnadní plánování a samotným dárcům to v konečném důsledku ušetří čas,“ říká vedoucí lékařka hematologicko-transfuzního oddělení Miroslava Padrtová s tím, že rezervaci je možné před termínem odběru kdykoli zrušit.

Rezervace je intuitivní a lze ji provést snadno na monitoru počítače i na telefonu.

„V rezervačním systému si stačí vybrat volný termín označený zeleně, vyplnit krátký formulář a rezervaci odeslat. Pro pravidelné používání je vhodné se do systému zaregistrovat a většina údajů se při každé další rezervaci předvyplní. Pokud dárce uvede i mailovou adresu, má přes potvrzující mail vždy možnost rezervaci zrušit, kdyby mu termín nevyhovoval," říká mluvčí Rokycanské nemocnice Jiří Kokoška.

Foto ilustrační NPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy