QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Za vhozený kelímek na brankáře i užívání pyrotechniky na fotbalovém stadionu padla obvinění

10.04.2024 15:14

Na zápasech Viktorie Plzeň v rámci naší nejvyšší fotbalové soutěže a Evropské konferenční ligy došlo k několika incidentům, které vyšetřovala policie.

2024.03.14-18.44.12-036w

Opakované užívání pyrotechniky nastalo v rámci 18. kola naší domácí soutěže 10. prosince loňského roku, ve kterém Viktoria Plzeň hostila na svém stadionu České Budějovice. Domácí sice vyhráli jasně 5:0, sportovní zážitek ale bohužel narušovalo používání pyrotechniky ze strany hostujících fanoušků.

„Policisté zaevidovali celkem 4 případy, kdy tři z nich byly v rovině přestupku a oznámeny správnímu orgánu,“ uvedl Ondřej Hodan, mluvčí policie. „Jeden fanoušek však pyrotechniku na hrací plochu vhazoval opakovaně a zápas kvůli tomu musel být dvakrát přerušen. Zde tedy došlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu výtržnictví, ze kterého byl 19. března letošního roku muž obviněn.“

Dalším podobným případem výtržnictví se policisté zabývali při osmifinále Evropské konferenční ligy, kde Viktoria 14. března v odvetě přivítala na svém stadionu ve Štruncových sadech švýcarský celek Servette.

„Při prvním poločasu jeden z fanoušků domácího celku vhodil na hrací plochu plastový kelímek, kterým zasáhl brankáře hostí. Hra musela být přerušena a následovalo ošetřování brankáře. Podezřelý muž byl policisty ustanoven a 8. dubna letošního roku byl taktéž obviněn z trestného činu výtržnictví,“ dodal Ondřej Hodan.

Za vhození kelímku potrestala disciplinární komise UEFA klub Viktoria Plzeň vysokým trestem. „Od disciplinární komise UEFA obdržel náš klub pokutu třicet tisíc euro a dvouletou podmínku k uzavření severní tribuny. Celý klub toto nepřípustné jednání odsuzuje a bude v těchto případech nekompromisní," uvedl mluvčí klubu Václav Hanzlík. Více jsme psali ZDE.

Foto Hynek Sladký

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24