Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Motorkář, s platným zákazem řízení, se marně snažil ujet před policejním vozem

31.05.2024 8:11

Motorkáři bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

motorkář neujel_0524_PČR (1)
motorkář neujel_0524_PČR (1)motorkář neujel_0524_PČR (2)motorkář neujel_0524_PČR (3)

Na začátku měsíce května 2024 v odpoledních hodinách policisté z obvodního oddělení Kdyně spatřili při hlídkové činnosti v okolí obce Koloveč projíždět po pozemní komunikaci II. třídy č. 185 motocykl, který nebyl opatřen registrační značkou.

Policejní hlídka se ihned za motorkářem vydala. "Policisté dávali motorkáři výzvu k jeho zastavení zapnutím světelného a zvukového výstražného zařízení umístěného na služebním vozidle spolu s nápisem STOP. Řidič však této výzvy neuposlechl a snažil se policejní hlídce ujet," popsala mluvčí policie.

Po pár metrech ujíždění před policisty řidič motocyklu odbočil doleva na polní cestu, kde však najel na terénní nerovnost a i s motorkou havaroval. Policisté u něj okamžitě zastavili.

"Naštěstí řidič motocyklu neutrpěl žádná zranění a provedená dechová zkouška u něj vyloučila požití alkoholu před jízdou. Kontrolou a šetřením na místě policisté zjistili, že se jedná o jednadvacetiletého muže, kterému byl uložen trest zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel pro všechny skupiny s platností do konce měsíce května letošního roku," uvedla mluvčí policie.

Na místo byli přivoláni domažličtí dopravní policisté. "Dotyčnému muži policejní vrchní inspektor z dopravního inspektorátu Domažlice sdělil podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kdy za takové jednání mu může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta," uzavřela mluvčí.

Foto PČR

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství