QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zvířata zůstala doma sama, jejich majitel zemřel na covid-19

25.01.2021 11:05

Pandemie a protipandemická opatření v případě úmrtí blízké osoby ztěžují život nejen pozůstalým, ale třeba i osiřelým doma chovaným zvířatům.

Krmení zvířat_majitel zemřel_DESOP

Už v říjnu 2020 kontaktovala paní J. P. záchrannou stanici živočichů, žádala je o mimořádný zásah a pomoc. Policie paní oznámila, že spolu se záchranáři našli jejího kovid pozitivního syna Jiřího mrtvého v koupelně jeho bytu v Plzni na Vinicích.

Nejen, že zoufalá matka nemohla vstoupit do synova bytu, ale také se neměl kdo postarat o jeho zvířata, která v bytě zůstala. Jednalo se o osm osmáků a dvoje akvarijní rybičky. "Okamžitě jsme začali případ řešit i přesto, že se pro nás jedná spíše o mimořádnou záležitost nad rámec námi poskytovaného servisu. Abychom vše zvládli i po právní stránce, požádal jsem o součinnost Městskou policii Plzeň a vyzvedl u paní J. P. náhradní klíče od bytu jejího syna.  Spolu s Radkem Zemanem a za účasti strážníků městské policie jsme osm osmáků zajistili, rybičky nakrmili a vrátili klíče paní J. P.," uvedl Karel Makoň ze Záchranné stanice živočichů Plzeň.

Smutný příběh má šťastný konec. "Po uplynutí karanténní doby putovali osmáci k našim kolegům, kteří je nabídli k osvojení jiným chovatelům a zájemcům," dodal Karel Makoň.

Foto: DESOP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT