Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Giant Liga je zpět! Na Rapidu odstartuje další ročník cyklistické série

21.08.2020 14:44

Giant Liga vstoupí do svého 19. ročníku. Letos odstartuje nejen ve sportovním areálu Rapid v Plzni na Doubravce ale i v centru Hradce Králové.

čapek na špici

Giant Liga bude v Plzni pokračovat  19. ročníkem a po 18 letech začne netradičně v úterý 25. srpna od 17:30 prvním závodem GP EFISAN. Série po covid-19  odstartuje nejen na tradičním místě ve sportovním areálu Rapid na Doubravce, ale i v centru Hradce Králové v neděli 6. září.

Nadcházející ročník nabídne pět závodů, z kterých vyjde i celkový vítěz. "Cyklisté tak budou mít možnost vyniknout v jednotlivých dílech, ale i v celkovém hodnocení. Mohou na sebe upozornit jednotlivci jak v kategorii juniorů, tak žen, mužů elite i masters. Pro každou kategorii je připraven dres lídra. I letos, stejně tak jako v ostatních letech, bude připraven dres pro nejaktivnějšího jezdce závodu. Díky rozměrům jedinečného asfaltového oválu v Plzni na Rapidu, tak mohou společně startovat junioři, ženy a muži. Ženy mají nově cíl ve 44., masters v 51. a  junioři společně s  muži v 55. okruhu,“ sděluje za organizátory Jan Kotal.

Novinkou bude zařazení městského kritéria v Hradci Králové, kde mohou nejlepší borci získat dvojnásobné body. "To by mělo trochu zamíchat pořadím v bitvě o žlutý dres lídra Giant Ligy 2020,“ vysvětluje Jan Kotal.

Chybět nebude ani tradiční soutěž aktivity o puntíkovaný dres. Pro jezdce nad 40 let je připraveno speciální pohárové klání, jehož vítěz si užije tréninkový pobyt na Mallorce. Junioři budou soutěžit o bílý dres a o svůj pohár se utkají i ženy. Lídr seriálu se pak oblékne do zbrusu  nového limitovaného dresu.

Před finálovým závodem 15. září navíc proběhne na Rapidu i silniční mistrovství Plzeňského kraje pro kategorie žáků, kadetů a juniorů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství