Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

V Plzni na Doubravce začíná stavba nové cyklostezky

01.06.2022 14:06

Propojení Újezda s Červeným hrádkem zajistí nově budovaná stezka pro pěší a cyklisty. Stavbou se obnoví místní historické cesty. Kdy se po stezce budeme moci vydat, naleznete v článku.

mmr ebike

První červnový den přinesl zahájení stavebních prací v Městském obvodu Plzeň 4. Historicky Újezd a Červený Hrádek propojovaly okrajové cesty, nyní dojde k jejich obnově a vznikne tak nová cyklostezka, na které se poprvé projedeme na konci září.

Stezka bude dlouhá 1,7 kilometru a skládá se ze dvou částí. „Vybudováním těchto dvou úseků stezek pro pěší a cyklisty vznikne další bezpečné spojení vnějších částí Plzně. Cyklisté, kteří jezdí z Újezdu do Červeného Hrádku častěji, získají možnost další alternativy,“ řekl náměstek primátora Michal Vozobule.

nová cyklostezka mapa

První část bude dlouhá 930 metrů a zbudovaná v přírodním duchu. Povrch bude zpevněný kamenivem a stezku olemuje ovocná alej. Jedná se o úsek v ulici Na Drážkách v Újezdě pokračující k telekomunikačnímu stožáru nad Červeným Hrádkem. „Podél cyklostezky vysadíme celkem 83 stromů v místech, kde vlastníme pozemky nebo kde nám to vlastníci pozemků umožní. Většina zeleně bude lemovat první část cesty. Na přání našich občanů se bude jednat o ovocné stromy, například jabloně, slivoně nebo višně,“ upřesnil Tomáš Soukup, starosta Městského obvodu Plzeň 4.

Druhá část bude 830 metrů dlouhá a 2,5 metrů široká. Asfaltová část stezky propojí ulici Na Drážkách v Újezdě s Jižní ulicí v Červeném Hrádku.

Financovat stavbu bude Správa veřejného statku města Plzně spolu s Městským obvodem Plzeň 4. Stavba bude stát 10,5 milionu korun.

 

foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT