QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Řidiči i chodci pozor! Dopravní policisté jsou ve střehu

30.01.2019 20:19

V úterý a ve středu proběhly na území západočeské metropole dopravně bezpečnostní akce, které se zaměřily nejen na řidiče, ale i na chodce. Další kontroly budou následovat!

dopravní kontrola

V úterý 29. a ve středu 30. ledna prováděli plzeňští dopravní policisté dopravně bezpečnostní akce. Zaměřili se zejména na kontrolu alkoholu a drog u řidičů, ale prověřovali i chodce. Policisté kontrolovali, zda řidiči i chodci dodržují platné právní předpisy.

V úterý policisté v Plzni měli zamířeno zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči vozidel. U řidičů kontrolovali mimo jiné doklady potřebné pro řízení a provoz motorového vozidla. "Při této akci policisté řešili celkem 7 přestupků z toho příkazem na místě bylo uloženo 6 pokut za 1 700 korun. V jednom případě policisté řešili ženu neřidičku, která byla navíc ovlivněna omamnou nebo psychotropní látkou provedeným orientačním testem," uvádí tisková mluvčí policie Veronika Hokrová.

Ve středu v dopoledních hodinách proběhla na území Městského ředitelství policie Plzeň další dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřená zejména chodce. "Dopravní policisté řešili u dvanácti chodců chůzi na "červenou", celková výše uložených pokut za uvedené přestupky činila v příkazním řízení na místě 1 800 korun. Dále policisté řešili cyklistu, který ke své jízdě na bicyklu užil přechod pro chodce. A v neposlední řadě se našel i jeden hříšník mezi řidiči vozidel, který na místě policistům nepředložil zákonné pojištění od motorového vozidla (zelenou kartu)," pokračuje Veronika Hokrová.

Policisté upozorňují, že budou i nadále v podobných dopravně bezpečnostních akcích prokračovat.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy