Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Autosedačky pro nejmenší děti neobstály při testu čelního nárazu

06.04.2019 17:01

Časopis dTest varuje před koupí nebezpečných autosedaček. Při nárazových zkouškách neobstály dva modely. V případě nehody mohly ohrozit život a zdraví nejmenších dětí!

stažený soubor
stažený souborstažený soubor (1)stažený soubor (2)stažený soubor (3)

Autosedačky určené pro nejmenší děti zcela propadly ve zkoušce čelního nárazu. U testů neprošly modely Babystyle Oyster Carapace Infant a Chicco Oasys i-Size Bebecare.

Základem testování autosedaček je zkouška bezpečnosti při simulované autonehodě. V laboratorních podmínkách experti měří riziko poranění dítěte při čelním nárazu v rychlosti 64 km/h a při bočním nárazu v rychlosti 27 km/h. Ochrana proti zranění se testuje s figurínami.

„Při nárazových zkouškách jsme odhalili dva nebezpečné modely. Jde o výrobky Babystyle Oyster Carapace Infant a Chicco Oasys i-Size Bebecare se základnou. Společně se zahraničními partnery a německým autoklubem ADAC varujeme před koupí těchto produktů, protože mohou v případě nehody vážně ohrozit zdraví přepravovaných dětí,“ říká Hana Hoffmannová, šéfredaktorka spotřebitelského časopisu dTest a dodává: „I když kompletní výsledky testu teprve zpracováváme, v zájmu záchrany dětských životů a zdraví varujeme spotřebitele před koupí nebezpečných autosedaček už nyní.“

Oba nebezpečné modely podléhají normě i-Size a jsou určeny pro děti do výšky 78 cm (Chicco Oasys i-Size Bebecare) a 83 centimetrů (Babystyle Oyster Carapace Infant), ve voze se instalují proti směru jízdy. Sedačka Babystyle Oyster je k dostání na českém trhu, dTest proto podává podnět České obchodní inspekci k prošetření vážných bezpečnostních nedostatků. Sedačka Chicco Oasys i-Size Bebecare nebyla na českém trhu v oficiální distribuci, nelze však vyloučit její prodej formou tzv. šedého dovozu.

Více informací včetně videí z nárazových zkoušek najdete na webu dTestu.

FOTO: dTest

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT