Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Milovníci cestování se mají na co těšit. Ve veletrhu ITEP se představí více než stovka vystavovatelů!

06.09.2013 11:36

Předposlední zářijový víkend bude Plzeň patřit cestování. Konat se bude veletrh cestovního ruchu ITEP, který letos pozve kromě Čech i do Bavorska, Francie nebo Itálie a bude plný zajímavostí. 

itep

"Pojďte s Klusálkovými na ITEP," zve pořadatel Plzeňský kraj na největší veletrh cestovního ruchu v regionu. ITEP se bude konat od 19. do 21. září v Městské hale na Slovanech v Plzni a program bude opět nabitý! Milovníci cestování a turistiky by rozhodně neměli chybět!

Všude dobře, tak co doma - to je motto, které provází letošní veletrh cestovního ruchu ITEP 2013. Pořadatelé zvou na veletrh neotřelým způsobem prostřednictvím rodiny Klusálkových. Jde o obyčejnou rodinku, která chce objevovat a poznávat nová místa. A o ty nebude na veletrhu nouze. Kromě českých destinací a turistických cílů se představí i krásy blízkého Bavorska, kouzelné Francie a také oblíbené Itálie. Na veletrhu bude více než stovka stánků, vybírat tedy bude z čeho.

Pod rukama řemeslníků ožijí tradice...  Šikovné ruce krajkářek, šperkařek, pekařek nebo řezbářů uvidí návštěvníci veletrhu ITEP 2013 přímo při práci. „Své umění přijedou předvést například perníkářka Martina Klímová nebo řezbář Karel Tittl. Pro milovnice šperků tu bude k vidění výroba originální bižuterie z dílny Aleny Kyralové, zručnost při drátkování a zdobení vajíček předvede paní Bergrová,“ vybírá z ukázek řemesel Jiří Struček, náměstek hejtmana pro oblast školství, sportu, kultury a cestovního ruchu Plzeňského kraje.

Nebude chybět dobré jídlo a bavorská sobota... Stále častěji veletrhy doplňuje i gastronomie. Dobré jídlo prostě k cestování patří. Hlavním lákadlem pro širokou veřejnost se tak jistě stane bavorská sobota. Sousedé z Bavorska budou prezentovat nejen turistické cíle, ale i místní kulinářské speciality.

Ochutnáte bavorské uzeniny „bratwurst“, bavorské preclíky a čepovat se bude pivo Pffeferbrauerei a nabízet „šnaps“ – původní bylinný likér. Chybět nebude ani plzeňské pivo, regionální potraviny Plzeňského kraje a gastrospeciality z ostatních koutů České republiky.

itep_pruh

Program bude i venku....
ITEP bude provázet bohatý program a přichystán bude i ve venkovních prostorech. "Venkovské EXPO“- to je název nejrozsáhlejší externí expozice, která nabídne návštěvníkům možnost projít se po stylizované mapě, ochutnat místní speciality, zakoupit si řemeslné výrobky i shlédnout řadu divadelních a hudebních vystoupení. Venkovské EXPO je vlastně pozvánka na výlet do krajiny. „Představí venkov jako živý kulturní prostor a to je hlavní poslání této jistě netradiční expozice,“ přibližuje náměstek hejtmana Struček.

Vstup je zdarma....
Vstup na veletrh i všechny doprovodné akce je zdarma. Aktuální informace k doprovodnému programu hledejte na www.turisturaj.cz. Otevřeno je ve čtvrtek a pátek od 10:00 do 18 hodin, v sobotu od 10 do 17 hodin.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT