Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

V Kašperských horách se o víkendu otevřou nové stezky!

20.05.2019 21:17

Kašperské hory připravily na nadcházející víkend program k otevření třech nových stezek. Chystají se komentované prohlídky! Procházka povede od Kašperských hor po Horskou Kvildu.

Hrad Kašperk (1)

V rámci projektu Putování bez hranic srdcem Evropy proběhne v sobotu 25. května a v neděli 26. května v Kašperských Horách program k otevření Zlaté stezky, Stezky zlatokopů a Stezky strážců hranice.

Program začíná v sobotu v 9:30 hod. na náměstí v Kašperských Horách komentovanou prohlídkou Zlaté stezky. Návštěvníci si budou moci prohlédnout nově popsanou a označenou stezku v úseku Kašperské Hory - Horská Kvilda. Komentář poskytnou historici Dr. František Kubů a Dr. Petr Zavřel. Zájemci mohou na stezce využít i QR kódy s informacemi o příslušné lokalitě, které jsou na trase nově umístěné. Celá stezka je popsaná na webovém portále www.sumava-bavorskyles.cz. Prohlídka končí u hotelu Rankl na Horské Kvildě, s možností občerstvení. Od hotelu Rankl bude odjíždět minibus, který odveze turisty zpět do Kašperských Hor.

„V neděli v 10:00 hod. pokračuje program na hradě Kašperk příchodem soumarů se zbožím z Grafenau v dobových kostýmech. Tento příchod se bude opakovat celkem 3x v průběhu celého dne,“ zve k návštěvě Mgr. Zdeněk Svoboda, kastelán hradu Kašperk.

„Ve stejnou dobu je pro návštěvníky připravena komentovaná prohlídka Stezky strážců hranice, na které zájemce provede kastelán hradu Kašperk Mgr. Zdeněk Svoboda a dále ve 14:00 hod. komentovaná prohlídka Cestou zlatokopů s průvodcem Dr. Vladimírem Horpeniakem z Muzea Šumavy v Kašperských Horách. V 17:30 hod. bude program zakončen přednáškou o Zlaté stezce,“ doplňuje kastelána Bohuslava Bernardová, starostka města Kašperské Hory.

Projekt „Putování bez hranic srdcem Evropy“ je spolufinancován z 85 % z Programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Cíl EÚS 2014 – 2020. Česká část je dále spolufinancována 5 % z rozpočtu MMR.

FOTO: Mikroregion Šumava západ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT