04.06.2024 15:19
04.06.2024 13:12
V plzeňské zoologické zahradě byla pokřtěna velbloudí slečna – FOTKY
V úterý 4. června bylo v Zoologické a botanické zahradě města Plzně pokřtěno mládě velblouda dvouhrbého. Kmotrem se stal Kamal Farhan, poslanec Parlamentu ČR.
04.06.2024 12:05
Situace v Plzeňském kraji se uklidňuje, řeky klesají. Meteorologové zmírnili výstrahy - FOTKY
V úterý 4. června zmírnili meteorologové výstrahy. Řeky vykazují poklesy.
Domácí tvarohovo - smetanová zmrzlina s broskvemi
Co takhle v těchto parných dnech, udělat si domácí zmrzlinu? Nemusíte mít žádý zmrzlinovač...vše hravě vzládnete i bez něj! Je tady další recept z naší rubriky S Andreou v kuchyni. Dobrou chuť!
V létě je nejlepším osvěžením zmrzlina, teda kromě piva :-). Domácí zmrzlinu si může udělat doma každý, z jakéhokoliv ovoce a bez zmrzlinovače. Je to fakt jednoduché, prostě se rozmixuje pár přísad a zmrazí. Jak na to? Přečtěte si v receptu.
Na přípravu budete potřebovat:
250 - 300 g ovoce, omytého, případně oloupaného a zbaveného pecek ( já jsem připravovala z přezrálých broskví )
250 g měkkého tvarohu
150 ml smetany na šlehání
moučkový cukr podle chuti
šťáva z citronu nebo limetky
Postup přípravy receptu:
Ovoce vložíme spolu s tvarohem do mixéru, podle toho, jak je ovoce sladké, přisladíme moučkovým cukrem. Rozmixujeme dohladka a postupně přiléváme smetanu. Dochutíme šťávou z citronu nebo limetky, ale nemusíte.
Když je vše krémové a hladké, přelijeme směs do nádoby vhodné do mrazáku, nejlépe plastové krabice a necháme mrazit. Alespoň třikrát, vždy po hodině, důkladně směs promíchejte, aby se nevytvořily nežádoucí krystaly a zmrzlina byla hladká. A to je vše :-)
foto a recept: Andrea Motlíková