12.06.2024 16:21
Tahání vagonu i běh do věže katedrály! V Plzni se koná Policejní MČR speciálních pořádkových jednotek - FOTKY
Do Plzně dorazili ti nejlepší z nejlepších! Jak takové závody vypadají? Přinášíme reportáž!
12.06.2024 16:21
Do Plzně dorazili ti nejlepší z nejlepších! Jak takové závody vypadají? Přinášíme reportáž!
11.06.2024 19:30
11.06.2024 11:13
Začíná nepřetržitý letní provoz sportovního areálu Ski&Bike Špičák. Navíc se otvírají naučné stezky na ledovcová jezera i nová cyklistická trať „Uphill Špičák 1202“.
Nemáte čas na pečení cukroví nebo se bojíte složitých receptů? Tyto kuličky zvládne i malé dítě. Jak na to? Poradí vám foodblogerka Andrea Motlíková!
Toto cukroví, co jsem vyrobila, máte hotové za půl hodiny, tak ho můžete připravit až tehdy, kdy budete mít čas a chuť něco tvořit. Recept i postup je velmi jednoduchý a zvládnou ho místo vás klidně i děti nebo manžel.
Na přípravu budete potřebovat:
Suroviny přizpůsobte množství, já jsem dělala jen předvánoční vzorek, z kterého bylo cca 20 kuliček.
60 g jemných ovesných vloček Emco ( pokud nemáte jemné, rozmixujte trošku vločky v mixéru )
60 g strouhaného kokosu
40 g povoleného nebo rozehřátého másla
1 kondenzované kakaové mléko v tubě (Pikao apod.)
1 vanilkový cukr
Postup přípravy:
Ovesné vločky s kokosem vsypeme na suchou pánev a při mírné teplotě pražíme do světle zlatavé barvy. Pozor, nepřipálit, promíchávat. Odstavíme a necháme vychladnout. Pak přidáme zbylé ingredience, tzn. vanilkový cukr, máslo a Pikao. Chvilku nám bude trvat, až se hmota důkladně spojí, ale ten čas nastane, musíte být trošku trpěliví. Odebíráme požadované množství, hmotu vždy v dlani trochu zmáčkneme a tvarujeme kuličky. Kuličky můžeme obalit v kokosu, kakau nebo nechat jen tak. Skladujeme v chladnu.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na fcb V kuchyni vždy otevřeno nebo na blogu.