02.06.2024 12:14
Kvúli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel
Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné
02.06.2024 12:14
Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné
02.06.2024 11:10
Výstraha před bouřkami platí v celém Plzeňském kraji až do dnešní 20. hodiny
02.06.2024 9:21
A opět vaříme s QAPem! Možná se vám zdá, že cuketa nemá moc využití. Opak je ale pravdou. Cuketu můžete použít do všech možných pokrmů. Andrea Motlíková vám poradí, jak udělat výtečnou polévku.
Na přípravu budete potřebovat:
1 cuketa cca 25-30cm
1 cibule
4 střední brambory
1 PL másla
1 PL hladké mouky
1,5 l vývaru
1 zakysaná smetana
čerstvý kopr
sůl
Postup přípravy:
Nejprve na másle zesklovatíme cibuli, tu zasypeme moukou a upražíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme chladným vývarem, dobře rozmícháme a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Podle potřeby osolíme. Po cca 10 minutách přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a vaříme ještě cca 7 - 10 minut. Nakonec vmícháme smetanu pokojové teploty, prohřejeme a po odstavení vmícháme posekaný kopr. Můžeme ještě dokyselit troškou octa.
Doubrou chuť!
Recept a foto: Andrea Motlíková
Více receptů na V kuchyni vždy otevřeno