S Andreou v kuchyni: Hříbková omáčka se sušenými rajčaty na těstoviny

21.10.2015 11:15

Letos u nás na Plzeňsku moc hub nerostlo, bohužel. Ale pro ty, kteří měli to štěstí a našli pár hříbků, je tady nový recept z rubriky S Andreou v kuchyni. Dobrou chuť!

img_6135-bl
img_6135-blimg_6136-blimg_6141-bl

Včera jsem byla v lese. Už mám od srpna takový houbařský absťák, že už jsem to nemohla vydržet. A co myslíte, jak to dopadlo ... Hned, jakmile jsem vlezla do lesa, na první cestě hříbek. Krásný, zdravý hříbek. Tak jsem se začala těšit na bohatý úlovek a vidina plného košíku mne hnala dál. Prolezla jsem celý les a zůstalo u jednoho, prvního hříbku. Sucho a sucho, vůbec nic u nás neroste. Nevím, jestli se letos ještě dočkám. A protože byl jenom jeden a pochybuju, že budou další, vychutnala jsem si ho v jemné omáčce.

ANDREA V KUCHYNI

Na přípravu budete potřebovat: (budu psát pouze na jednu porci, protože víc toho opravdu nebylo :-D )
1 čerstvý hřib
4ks sušených rajčat naložených v oleji
100ml smetany
1PL nastrouhaného parmazánu
1 žloutek
čerstvá bazalka
kousek másla
sůl
+ jakékoliv těstoviny uvařené al dente

 

Postup přípravy receptu:
Houbu nakrájíme na plátky a orestujeme na kousku másla, osolíme a přidáme pokrájená rajčata. Promícháme a zalijeme smetanou. Necháme trochu zredukovat, vsypeme nastrouhaný parmazán, podle potřeby dosolíme a necháme rozpustit. Odstavíme a vmícháme bazalku a rychle žloutek spolu s uvařenými těstovinami a asi 1 - 2PL vody, ve které se těstoviny vařily. Už se nesmí těstoviny dále vařit, ihned podáváme.

Více receptů najdete na blogu V Kuchyni vždy otevřeno.

foto: Andrea Motlíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT