S Andreou v kuchyni: Plněná kuřecí prsa zapečená s brambory se smetanou

08.04.2016 16:03

Nevíte, co budete vařit o víkendu? Co zkusit tento recept z naší rubriky S Andreou v kuchyni. Vše se připravuje na jednom pekáčku. Takže jednoduché a navíc výborné jídlo!

img_8288-1-br
img_8288-1-brimg_8287-brimg_8277-br

Tak tento recept zařazuji mezi svoje V.I.P. kvůli svojí jednoduchosti i chuti. Opět jídlo z jednoho pekáčku bez zbytečného stání u plotny. Brambory se uvaří spolu s masem, smetanou a sýrem a nakonec vše zapečete pod grilem.

 

Na přípravu dvou porcí budete potřebovat:

2 kuřecí prsa
2 plátky sušené šunky
sušená rajčata naložená v bylinkovém oleji (cca 4 - 6ks podle velikosti)
pár lístků bazalky
10 malých brambor
pár snítek tymiánu
1 smetana na vaření
tvrdý sýr ( já jsem použila pizza mozzarellu )
okořenit můžete jakýmkoliv kořením vhodným na kuřecí maso ( já jsem použila koření Bruschetta - složení: sušená rajčata, cibule, česnek, bazalka )
sůl

Postup přípravy receptu:

Kuřecí prsa rozřízneme podélně tak, abychom je mohli otevřít jako knihu. Maso osolíme. Dovnitř vložíme sušenou šunku, sušená rajčata a lístky bazalky. Můžeme sepnout jehlou. Okořeníme z obou stran.


Brambory oškrábeme, nakrájíme na čtvrtky, rozložíme do zapékací misky nebo pekáčku a osolíme. Poházíme pár snítkami tymiánu. Na brambory nebo mezi ně položíme kuřecí prsa, vše posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou.

Navrch můžeme ještě trochu okořenit a pokapat olejem ze sušených rajčat. Zabalíme do alobalu a vložíme do trouby vyhřáté na 220C. Když jsou brambory měkké, odkryjeme alobal a pod grilem necháme zapéct.

foto a recept: Andrea Motlíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Čištění klima