01.06.2024 18:21
Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY
Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.
01.06.2024 18:21
Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.
01.06.2024 13:12 01.06.2024 16:23
01.06.2024 16:19
Také na jaře by neměla chybět ve vašem jídelníčku polévka. Co si udělat rychlou bramboračku zjemněnou smetanou? Recept je od foodblogerky Andrey Motlíkové.
Na přípravu receptu budete potřebovat:
4 velké brambory
1 cibule
80 - 100 g slaniny
100 ml smetany
1,5 l vývaru
kousek másla nebo trochu oleje
2 PL hladké mouky
1 KL mleté sladké papriky
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl a čerstvě mletý pepř
(medvědí česnek)
Postup přípravy:
Nejprve na kousku másla orestujeme cibulku se slaninou, cibuli ne dohněda, jen zlehka. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zasypeme paprikou, přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vývarem. Důkladně rozmícháme, osolíme, vhodíme koření a vaříme do změknutí brambor. Nakonec vlijeme smetanu a prohřejeme. Dochutíme čerstvě mletým pepřem. Pokud máte medvědí česnek, určitě ho tam nakonec posekejte, ale už nevařte.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na facebooku nebo blogu V kuchyni vždy otevřeno.