12.06.2024 16:21
Tahání vagonu i běh do věže katedrály! V Plzni se koná Policejní MČR speciálních pořádkových jednotek - FOTKY
Do Plzně dorazili ti nejlepší z nejlepších! Jak takové závody vypadají? Přinášíme reportáž!
12.06.2024 16:21
Do Plzně dorazili ti nejlepší z nejlepších! Jak takové závody vypadají? Přinášíme reportáž!
11.06.2024 19:30
11.06.2024 11:13
Začíná nepřetržitý letní provoz sportovního areálu Ski&Bike Špičák. Navíc se otvírají naučné stezky na ledovcová jezera i nová cyklistická trať „Uphill Špičák 1202“.
Máte rádi nakládané chuťovky? Utopence, hermelíny, papričky se sýrem...? Tak zkuste podle foodblogerky Andrey Motlíkové nakládané sýrové kuličky. Je to strašně jednoduché a výborné!
Koření a bylinky si dejte takové, jaké máte rádi, a vždycky to bude luxus.
Na přípravu budete potřebovat:
200 g měkkého tvarohu
200 g Lučiny ve staniolu
200 g tvrdého sýru
čerstvé bylinky (pažitka, medvědí česnek)
2 stroužky česneku
1 cibule
koření dle chuti
(grilovací, směs pepřů, bylinkové, paprika)
sůl
slunečnicový nebo řepkový olej
Postup přípravy receptu:
Tvaroh smíchejte důkladně s Lučinou a najemno nastrouhaným sýrem. Osolte a nechte půl hodiny v lednici. Poté z hmoty vytvarujte kuličky o velikosti knedlíčků do polévky. Každou zvlášť obalte v různých kořeních a najemno posekaných bylinkách.
Česnek a cibuli nakrájejte na plátky. Hotové kuličky skládejte do vhodných sklenic, prokládejte česnekem a cibulí, případně listy medvědího česneku.
Pokud máte rádi pikantní pokrmy, můžete do sklenky přidat i chilli papričku. Zalijte olejem tak, aby bylo vše zcela ponořené. Uzavřete a nechte v lednici 3–5 dní uležet.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno.