S Andreou v kuchyni: Šťouchané brambory s kapustou

24.01.2016 15:33

Děláváte šťouchané brambory ? Také do nich někdy přidáte orestovanou cibulku, slaninu nebo česnek? Zkuste změnu. Šouchané brambory s kapustou Vám budou určitě chutnat.

img_7353-1-br
img_7353-1-brimg_7340-br

Brambory a kapusta je stará dobrá kombinace. Zkuste tyto dvě suroviny dát dohromady a budete mít skvělou přílohu.

Na přípravu budete potřebovat: (4 porce)

1kg brambor typu B
cca 100ml mléka
máslo
sůl

1/2 kapusty menší
1 cibule
2 stroužky česneku
kousek másla
sůl

 

Postup přípravy receptu:

Brambory bez slupky nakrájíme a vaříme v osolené vodě doměkka.
Kapustu nakrájíme najemno a vhodíme ji do vroucí osolené vody. Necháme vařit cca 2 minuty a scedíme. Na pánvi na másle orestujeme cibuli, přidáme okapanou kapustu a rozdrcený česnek. Chvilku ještě promícháváme a opékáme, aby kapusta zůstala na skus.
Brambory slijeme, do horkých přidáme kousek másla a rozšťoucháme. Přiléváme postupně teplé mléko a vmícháme kapustu. Dochutíme, případně dolijeme zbytek mléka podle vzniklé konzistence.
Podávala jsem s krkovičkou na houbách.

foto a recept: Andrea Motlíková

Mrkněte na další recepty na Andrey blog V Kuchyni vždy otevřeno

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT