06.06.2024 7:34 06.06.2024 13:09
06.06.2024 12:58
Víkend se blíží! Kam vyrazit za zábavou v Plzni a Plzeňském kraji?
O víkendu 8. až 9. června se v Plzni a Plzeňském kraji chystá mnoho zajímavých akcí. Kam vyrazit? Inspirujte se v článku.
06.06.2024 11:36
Na Klatovsku havaroval motorkář, na místě zasahují složky IZS - FOTO
S Andreou v kuchyni: Šťouchané brambory s kapustou
Děláváte šťouchané brambory ? Také do nich někdy přidáte orestovanou cibulku, slaninu nebo česnek? Zkuste změnu. Šouchané brambory s kapustou Vám budou určitě chutnat.
Brambory a kapusta je stará dobrá kombinace. Zkuste tyto dvě suroviny dát dohromady a budete mít skvělou přílohu.
Na přípravu budete potřebovat: (4 porce)
1kg brambor typu B
cca 100ml mléka
máslo
sůl
1/2 kapusty menší
1 cibule
2 stroužky česneku
kousek másla
sůl
Postup přípravy receptu:
Brambory bez slupky nakrájíme a vaříme v osolené vodě doměkka.
Kapustu nakrájíme najemno a vhodíme ji do vroucí osolené vody. Necháme vařit cca 2 minuty a scedíme. Na pánvi na másle orestujeme cibuli, přidáme okapanou kapustu a rozdrcený česnek. Chvilku ještě promícháváme a opékáme, aby kapusta zůstala na skus.
Brambory slijeme, do horkých přidáme kousek másla a rozšťoucháme. Přiléváme postupně teplé mléko a vmícháme kapustu. Dochutíme, případně dolijeme zbytek mléka podle vzniklé konzistence.
Podávala jsem s krkovičkou na houbách.
foto a recept: Andrea Motlíková
Mrkněte na další recepty na Andrey blog V Kuchyni vždy otevřeno