12.12.2024 13:38
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY
12.12.2024 12:11
V objektu v ulici Pod Všemi svatými v Plzni na Roudné vznikne evakuační středisko
12.12.2024 11:12
Čtrnáctiletí chlapci utekli při vycházce. Pátrá po nich policie
Silvestrovská mňamka: Zelní šneci s uzeným masem (31.12.2015 11:01:00)
31.12.2015 11:01
Nevíte, co ještě připravit na silvestrovské pohoštění? Zkuste jednoduché zelné šneky, které jsou hotové raz dva...
Ingredience:
- 1x listové těsto
- 200 g uzeného na plátky (cikánky apod.)
- Cca 100 g bílého kysaného zelí
- Trošku strouhaného sýra (může být i brynza nebo balkánský sýr)
- Cca 2 střední cibule
- 1x vejce
- Kmín (nejlépe mletý)
Postup:
Rozložené listové těsto posypeme kmínem, poklademe uzené nakrájené na plátky, posypeme lehce nastrouhaným sýrem, poklademe nakrájené zelí.
V pánvičce si usmažíme cibulku dozlatova (ne úplně dohněda, při pečení se vykukující kousky ještě dopečou). Cibulku poklademe na zelí na těstě.
Vše ještě lehce posolíme, zamotáme do šálu a krájíme šneky o šířce cca 1 cm. Šneky potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na plechu na pečícím papíru pečeme v troubě (horkovzdušná trouba 200°, na horní dolní ohřev stačí péct zhruba 10 minut).
FOTO: QAP.CZ