Silvestrovská mňamka: Zelní šneci s uzeným masem (31.12.2016 11:47:00)

31.12.2016 11:47

Nevíte, co ještě připravit na silvestrovské pohoštění? Chlebíčků a jednohubek už máte dost? Zkuste jednoduché zelné šneky, hotové jsou raz dva...

zelní šneci (2)

Ingredience:

1x listové těsto
200 g uzeného na plátky (cikánky apod.)
Cca 100 g bílého kysaného zelí
Trošku strouhaného sýra (může být i brynza nebo balkánský sýr)
Cca 2 střední cibule
1x vejce
Kmín (nejlépe mletý)

Postup:

Rozložené listové těsto posypeme kmínem, poklademe uzené nakrájené na plátky, posypeme lehce nastrouhaným sýrem, poklademe nakrájené zelí.

V pánvičce si usmažíme cibulku dozlatova (ne úplně dohněda, při pečení se vykukující kousky ještě dopečou). Cibulku poklademe na zelí na těstě.

Vše ještě lehce posolíme, zamotáme do šálu a krájíme šneky o šířce cca 1 cm. Šneky potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na plechu na pečícím papíru pečeme v troubě (horkovzdušná trouba 200°, na horní dolní ohřev stačí péct zhruba 10 minut).

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT