V Blovicích řádil sprejer! Zaútočil na budovy i na několik aut

07.01.2015 7:04

Policisté v Blovicích řeší případ sprejera, který se pořádně vyřádil v ulicích města. Nejprve zaútočil na několik zaparkovaných aut  a následně se soustředil na budovy ve městě. Policie po vandalovi pátrá!

Granát na Doubravce_QAP_foto (6)

Skutečně velkou "uměleckou inspiraci" musel mít sprejer, který řádil v Blovicích na jižním Plzeňsku. Nejprve se soustředil na zaparkovaná auta. To mu ale nejspíš nestačilo a zaútočil i na několik budov ve městě. Do jednoho domu dokonce vnikl a řádil i uvnitř.

Nejspíš hodně nadšeného "umělce" mají v Blovicích na jižním Plzeňsku. Jeho chuť po zviditelnění byla dokonce tak velká, že je nakonec v hledáčku policistů. Se sprejem v ruce totiž stihl během jediné noci poničit několik aut i budov.

"Před blokem bytových jednotek dosud neznámý pachatel sprejem postříkal u šesti zaparkovaných osobních motorových vozidel jejich karoserii," potvrdil mluvčí policie Jan Koželuh.

Jenomže poničená auta vandalovi nejspíš nestačila a umělecké choutky ho hnaly městem dál. Nakonec se vyřádil ještě na několika budovách ve městě a do jednoho domu dokonce vnikl. "Dále v té samé době v obci Blovice dosud neznámý pachatel sprejem postříkal omítku místní prodejny, zeď školní budovy a uvnitř místní bytové jednotky stěnu chodby, sklepní kóje a okno sklepa," popsal policejní mluvčí.

Celou věc policie řeší jako poškození cizí věci a sprejerovi teď hrozí až jeden rok vězení. Škoda je zatím předběžně vyčíslena na 22 000 korun. Po sprejerovi policisté dál pátrají.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT