01.06.2024 18:21
Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY
Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.
01.06.2024 18:21
Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.
01.06.2024 13:12 01.06.2024 16:23
01.06.2024 16:19
Celé září má být teplé, určitě se vám bude hodit drink na osvěžení. Co takhle melounové daikiri? Příprava je jednoduchá, použito je minimum ingrediencí. Poradíme vám, jak na to...
Melounové daikiri z minima ingrediencí a se zaručeným úspěchem u přátel při grilovačce. Je dobré ho nachystat do vychlazeného džbánu a jenom dolévat do sklenek.
Na přípravu budete potřebovat:
1 menší dobře vyzrálý vodní meloun nebo půlku většího
2 limetky
4 velké panáky bílého rumu
led
Postup přípravy:
Meloun nakrájíme na kostky, zbavíme černých semínek a vložíme na půl hodiny do mrazáku. Pak kostky rozmixujeme dohladka a vše přecedíme, abychom se zbavili případných kousků. Nalijeme do džbánu, přidáme rum a šťávu z limetek a promícháme. Doplníme ledem. V případě, že meloun nebudu dost sladký, můžeme přidat lžičku třtinového cukru.
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo na facebooku.
foto a recept: Andrea Motlíková