Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Festival sportu nabídne různé disciplíny i třicetimetrovou skluzavku

13.06.2017 20:06

Více než 50 sportovních stanovišť vyroste v amfiterátru u Plazy a v přilehlém parku. Akce nabídne i setkání se známými sportovci a program pro děti.

Foto_fcb_Olympijský park Plzeň (1)

Festival sportu odstartuje v Plzni ve středu 21. června. K největším atrakcím bude patřit 30 metrů dlouhá skluzavka. Součástí doprovodného programu bude olympijský běh.

Přípravy akce jsou v plném proudu. Kromě reprezentanta v triatlonu Přemysla Švarce se na nich podílejí neziskové organizace, spolky a kluby.

 "Festival Sportu, projekt Nadace sportující mládeže, se snaží atraktivní a netradiční formou rozhýbat děti, mládež i dospělé. Na výběr je takové množství sportovišť, že si každý vybere a dobře bavit se můžete i díky doprovodnému kulturně-hudebnímu programu,“ uvádí ředitel akce Přemysl Švarc a dodává: "Festival Sportu chce také motivovat k pravidelnému pohybu a dětem může napovědět, jaký sport by je mohl nejvíce bavit.“ Dopolední program startuje už v 8.45 a bude věnován především dětem z mateřských, základních i středních škol, kterých je přihlášeno přes 3 300.

Na své si přijde každý. Stanoviště, na nichž nebudou chybět exhibice, příležitost přímo oslovit známé sportovce nebo získat jejich autogramy, budou čekat na zájemce do 18:30 hodin.

Festival se koná v Den olympionismu, a proto je  jeho součástí T-mobile Olympijský běh. Pro účastníky jsou připraveny trasy na  pět (jeden okruh) a 10 km (dva okruhy) se startem v 17 a 18 hodin. Trať povede z areálu za OC Plaza Kilometrovkou, podél Lochotínské ulice a podél Mže ke Štruncovým sadům, kde se podél Tyršovy ulice a chodníku podél Mže stočí zpět do areálu za OC Plzeň Plaza. Chybět nebudou ani dětské závody.

Za celodenní vstupné zaplatí děti 30 Kč a dospělí 50 Kč, ZTP a jedna osoba doprovodu mají vstup zdarma.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT