Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

´Zlatí´ dárci krve budou jezdit MHD zdarma s kartičou od červeného kříže

22.11.2010 14:33

Držitelé zlaté Janského plakety budou v Plzni od 1. ledna 2011 jezdit městskou hromadnou dopravu zadarmo jen s občankou a kartičkou od Českého červeného kříže.

Od 1. ledna 2011 budou moci držitelé zlaté Janského plakety za dárcovství krve jezdit zdarma plzeňskou MHD jen s občankou a dokladem od Českého červeného kříže. Nemusí už si nechat vystavovat doklad na sociálním odboru plzeňského magistrátu.

Rada města Plzně schválila na svém posledním jednání změnu pro držitele zlaté Janského plakety v rámci bezplatné přepravy v MHD. "Od 1. ledna 2011 se budou tito dárci nově prokazovat vedle platného průkazu totožnosti dokladem vydaným Českým  červeným křížem," uvedla mluvčí magistrátu Edita Laštovková s tím, že do letošního roku jim doklad, se kterým mohli zdarma cestovat městskou hromadnou dopravou, vystavoval Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně.

"Díky této jednoduché změně snížíme administrativní zatížení našeho odboru. Požadovaný doklad totiž dostávají držitelé zlaté Janského plakety při převzetí tohoto ocenění," vysvětlil technický náměstek Ing. Petr Rund.

"Ročně obdrží v Plzni zlatou Janského plaketu za 40 bezpříspěvkových odběrů přibližně 50 až 60 občanů," prozradila Laštovková a dodala, že ocenění udělované Českým červeným křížem je pojmenováno po prof. MUDr. Janu Janském, českém lékaři a psychiatrovi, objeviteli čtvrté krevní skupiny.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství