Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Grand Prix v Plzni: Třetí vítězství pro Richarda Habermanna - FOTKY

25.05.2023 11:48

Čtvrtý díl GIANT LIGY v Plzni se jel v úterý 23. května za letního počasí. Diváci i závodníci si to tentokrát na Rapidu opravdu užili bez deště.

Habermann a Šafránek
Habermann a Šafránekabsolutní pořadí stupňů vítězůfiala boubal voltrjuniořimartin boubalmartin voltrmastersnejaktivnější jezdec měsíce května Richard Habermannna startunejlepší jezdec Masters v dresu lídra Petr Rumanoslava vítězstvípeloton vede richard habermannženy

Sportovní odpoledne na Rapidu odstartovala Velká cena RKCA, kde se utkali žáci, žákyně, kadetky a v samostatném závodě kadeti o celkové pořadí v cyklistické soutěži. Hlavní kategorii kadetů pak vyhrál Jiří Rejzek (ACS) se ziskem 37 bodů před Jakubem Patrasem (SK Petřín Plzeň) a Danielem Kuběnou (ACS).

Hlavní závod pak odstartoval přesně v 17:30 hod a do úvodních kilometrů vystartovali opět s 30 vteřinovým náskokem muži kategorie Masters a ženy. Výhody náskoku k sbírání bodů tentokrát využil v prvním spurtu Jan Suchý (SK Petřín Plzeň), ale ani dva body mu nezaručili stupně vítězů. Skupina byla dojeta hlavním pelotonem během tří okruhů, a tak se jezdci kategorie Masters museli snažit dále v hlavním poli. Nejvíce sil měl tentokrát Jakub Kubias (RKCA), kterému zisk 4 bodů zajistilo vítězství v kategorii.

Aktivní v závodě byl opět Martin Voltr (RRK group - PierreBaguette – Benzinol), kterému se opět podařilo párkrát poodskočit z pelotonu. Důležitý únik pak započal právě s Richardem Habermannem před koncem závodu a pojistil si tak druhé místo celkového hodnocení. Habermann díky týmu nechyběl v žádném spurtu, a když mu někdo poodjel, tak mu opět pomohl tým, který perfektně řídil další vynikající cyklista Denis Rugovac (oba AC Sparta Praha).

„Plán byl odjet bez Richarda Habermanna a vyhrát, ale hlídal si mě a je z toho zase druhý místo,“ okomentoval v cíli Martin Voltr.

Necelých 15 km před cílem došlo za cílovou rovinkou k pádu, kde došlo jen na pár odřenin a rozbitou helmu Hany Heřmanovské. Ani odřeniny jí však nezabránily dále pokračovat v závodě a navíc i vyhrát v kategorii žen.

Richard Habermann (AC SPARTA PRAHA), byl navíc aktivní i v soutěži aktivity Bageterie Boulevard prestige a vybojoval v měsíci květnu puntíkovaný dres pro nejaktivnějšího cyklistu měsíce.

Překvapením pak byl výkon mladíka ještě 16letého juniora Ondřeje Šafránka (RKCA), který díky vynikajícím koncovkám ve spurtech nasbíral 13 bodů a v absolutním pořadí se probojoval na třetí místo i v kategorii Elite. Martin Boubal, který se věnuje cyklistice už jen sporadicky a po práci obsadil pěkné čtvrté místo, kdy ho mohli diváci vidět i ve třech únicích.

Ženám kralovala i po pádu Hana Heřmanovská (ENTENTE CYCLISTE DE WALLONIE). Juniory vyhrál Ondřej Šafránek (RKCA). Kategorii Masters jezdce nad 40 let Jakub Kubias (RKCA).

Další díl Giant Ligy 2023 pokračuje v úterý 6. června v Plzni, ve sportovním areálu SK RAPID již v 15:30hod kdy startují žákovské kategorie.

GP INKOMO vzduchotechnika 23. května 2023

Čas vítěze: 1:21,55 h 60km

1. Richard HABERMANN - AC SPARTA PRAHA

2. Martin VOLTR - RRK group - PierreBaguette - Benzinol

3. Martin BOUBAL - Hello CTW

4. Jan ŠUBRT - AUTHOR TEAM STUPNO

5. Oldřich NOVOTNÝ - Hello CTW

6. Joshua Edward DAVIES - RAFKARNA IDEA CYCLING TEAM

7. Petr FIALA - Xeelo cycling team

8. Denis RUGOVAC - AC SPARTA PRAHA

9. Stanislav PROCHÁZKA - LAPIERRE PLZEŇ

10. Filip MICHÁLEK - ČEZ Cyklo Team Tábor

BAUHAUS Cup Juniorů

1. Ondřej ŠAFRÁNEK - Roman Kreuziger Cycling Academy

2. Richard KOBR - Roman Kreuziger Cycling Academy

3. Jan ŘEHOŘ - SK PETŘÍN PLZEŇ

Bageterie Boulevard prestige (soutěž aktivity)

1. místo Richard Habermann (AC SPARTA PRAHA) 10b

LIV BOHEMIA SEKT CUP (ženy)

1. Hana HEŘMANOVSKÁ - ENTENTE CYCLISTE DE WALLONIE

2. Martina BARTOŠOVÁ - Brilon Racing Team MB

3. Kateřina VAVERKOVÁ - COPR TJ PŘEŠTICE

Master CUP

1. Jakub KUBIAS - Roman Kreuziger Cycling Academy

2. Petr RUMAN - CYKLO ATOM

3. Zdeněk RUBÁŠ - AC SPARTA PRAHA

 

Foto Tomáš Tesař

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT