QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorku čeká odveta se Servette! Policie chystá opatření

14.03.2024 14:41

Den D je tu! Ve čtvrtek 14. března čeká Viktorku odveta se švýcarským soupeřem, v níž se porve o historický postup do čtvrtfinále evropských pohárů. Na utkání se chystá i policie.

ilustrační foto_QAP foto (4)

„V souvislosti s dnešním vyřazovacím fotbalovým utkáním Evropské konferenční ligy mezi mužstvy FC Viktoria Plzeň a FC Servette, které začne v 18:45 hodin v Doosan Aréně v Plzni, chceme upozornit na připravované bezpečnostní opatření,“ informovala Eva Červenková, mluvčí policie.

Jako vždy budou policisté dohlížet na zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti, neboť se v centru města očekává větší počet fotbalových fanoušků.

„Doporučujeme návštěvníkům utkaní, aby zaparkovali svá vozidla na záchytných parkovištích na okraji Plzně a do centra se poté dopravili městskou hromadnou dopravou,“ dodala mluvčí policie. Fanoušci by měli mít na paměti i to, že Pivovarská lávka bude od 16:00 uzavřená.

Fanoušků bude dnes plný stadion! Ještě aby ne, Viktorka bude bojovat o postup do čtvrtfinále evropských pohárů. Ve čtvrtek 7. března se plzeňský fotbalový klub představil v úvodním utkání osmifinále Konferenční ligy na půdě Servette Ženeva. Fanoušci se gólu nedočkali, Plzeň remizovala 0:0.

„V českém podnebí panuje zkreslený obraz na Servette. Zejména je to způsobeno tím, že Slavia Praha Servette porazila 2:0 a 4:0. V tuto chvíli švýcarský celek v očích řady „pseudoodborníků“ klesl ve vážnosti. Ženeva hraje o švýcarský titul a je to vynikající mužstvo. Možná nás opravdu čeká zápas o jednom gólu,“ řekl před utkáním trenér Viktorky Michal Koubek. „Motivace a touha jsou obrovské,“ dodal.

„Bude to znovu takticky svázané utkání. Jde o všechno a já čekám velice těžké utkání. Těžko říct, s jakou přijdou taktikou,“ okomentoval obránce Viktorie Robin Hranáč. „Musíme se soustředit na sebe, hrajeme v domácím prostředí, a to je velká síla, kterou můžeme využít.“

Hnacím motorem jsou fanoušci. Novinkou na plzeňském stadionu jsou tři polepené sběrné nádoby, do kterých můžete vhodit použitý vratný kelímek a přispějete tak touto částku Sektoru P na tvorbu choreí. Nádoby budou rozmístěné po stadionu a výrazně označené.

Foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24