Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Na Špičáku se lyžuje se na polovině sjezdovek, jak to bude o svátcích?

22.12.2023 11:49

I ve třetím týdnu této zimní sezony se na šumavském Špičáku stále lyžuje na zhruba polovině sjezdovek (cca 4,5 km). Leží na nich v průměru 40 cm sněhu. Jak to bude s provozem o svátcích?

FOTO_Facebook Špičák (5)

Před Vánoci se dle Jana Kasíka, vedoucího střediska služeb Ski&Bike Špičák není třeba obávat žádných front, návštěvnost v areálu se obvykle zvyšuje až od druhého svátku vánočního 26.12. na Štěpána a závisí také samozřejmě na podmínkách a počasí.

„Čerstvě nám připadlo 5 centimetrů sněhu a uvidíme, jak to dopadne s předpovědí, která v optimistické variantě nabízí bohaté sněžení. V tom případě bychom mohli v nejvíce exponovaném čase sezony mezi vánočními svátky a koncem roku otvírat další sjezdovky,“ říká k vyhlídkám spojených s vývojem nevyzpytatelného počasí Jan Kasík.

O vánočních svátcích vypadá provozní doba areálu následovně:

Jediné omezení nastane na Štědrý den, v neděli 24.12., kdy se končí ve 12:30 hodin. V další vánoční dny (25. a 26.12.) se lanovka a další vleky rozjedou jako obvykle v 8:30 s koncem v 16 hodin, stejně jako ve všedních dnech. Na Štědrý den pak čeká na přítomné lyžaře na vrcholu Špičáku v době od 12 do 12:30 hodin přípitek sektem.

Jaké sjezdovky jsou aktuálně otevřeny?

Horní úsek jedničky Turistické s přejezdem na dvojku U Zalomeného, horní část trojky Slalomové opět s přejezdem na dvojku U Zalomeného (dají se kombinovat přejezdy mezi nimi). Dále rodinná Spodní Šance, areál pro děti a začátečníky pod hotelem Sirotek, dětské hřiště před chatou Blaženka a sjezdovka s vlekem od hlavního parkoviště.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT