Vážná nehoda na dálnici D5 u Kladrub, na místo letěl vrtulník - FOTKY

17.04.2024 20:16     17.04.2024 21:46

Vážná nehoda se stala na dálnici D5 u Kladrub, zasahovaly všechny složky IZS včetně letecké záchranné služby.

nehoda hasiči 6
nehoda hasiči 6nehoda hasiči 6Inehoda hsičinehoda na dalnicinehodanehoda8

K dopravní nehodě došlo v podvečer krátce po půl sedmé na dálnici D5 na 112. km ve směru z Rozvadova na Prahu. Dálnice byla po nehodě zcela uzavřena, kromě záchranářů a policistů zasahovali hasiči ze 4 jednotek. Jedna žena je vážně zraněná.

"Záchranáři na místě ošetřili muže střední věk, který utrpěl povrchová zranění. Toho ponechali na místě. Žena také středního věku utrpěla středně těžká zranění a při vědomí byla transportována cestou letecké záchranné služby na Emergency FN na Lochotín," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Jak k nehodě došlo, popisuje mluvčí policie. "Řidič ročník narození 1990 s vozidlem Dacia Dokker předjížděl v levém pruhu nákladní soupravu, nicméně nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky, dostal s vozidlem na zasněžené vozovce smyk a narazil do vpravo jedoucí nákladní soupravy řízené řidičem narozeným v roce 2001," uvedl Ondřej Hodan s tím, že v osobním voze cestovaly celkem 4 osoby.

"Hasiči zajistili místo nehody. Po převzetí osoby ZZS jsem komunikaci uklidili a pomohli s jejím zprůjezdněním," informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

Dálnice byla po nehodě uzavřena, vozidla byla odkláněna na exitu 119 Benešovice. Následně byla zprovozněna část dálnice a uzavřen zůstal pravý jízdní pruh. "Dálnice ve směru na Prahu by již měla být průjezdná bez omezení a dále se nehodou budou zabývat policisté z dálničního oddělení Ostrov u Stříbra," řekl policejní mluvčí před 22. hodinou.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24