Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvůli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

Betlémské světlo doputovalo do Česka. Kde se bude předávat v Plzeňském kraji?

14.12.2020 8:59

Více než třicetiletou tradici Betlémského světla nepřerušila ani současná složitá situace. Vlastní předávání plamínku proběhlo na hraničním přechodu Drasenhofen – Mikulov v neděli 13. prosince.

betlémské světlo

Do své předvánoční služby společnosti se skauti a skautky pustí i letos a symbol míru a přátelství v podobě plamínku z Betléma opět rozvezou po republice. Celá akce však bude probíhat za zpřísněných hygienických pravidel. Rozvoz Betlémského světla proběhne v sobotu 19. prosince. Tímto dnem začíná i možnost pořádání místních akcí.

„Apelujeme na pořadatele místních akcí, aby světlo předávali pouze pod širým nebem a dbali na udržování odstupů, jak ve frontách, tak mezi příchozími a dobrovolníky,“ uvedl vedoucí akce Jiří Dorazil. Tradiční donášky světla do domů nebo do domovů důchodců budou také značně omezené, bezkontaktní předání je v těchto případech nutností.

Mapu, kde jsou vyznačena místa místních akcí, si můžete prohlédnout ZDE. „Poselství naděje, světla, jež překonává tmu, které plamínek přináší, je letos ještě aktuálnější než jindy,“ uvádí mluvčí Betlémského světla Zuzana Hrbková.

Foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství