Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.05.2024 20:44

Vážná dopravní nehoda u obce Holovousy na severním Plzeňsku

Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS

Řecká hudba zazní v Měšťanské besedě

05.07.2011 10:15

V Měšťanské besedě zazní ve středu 6. července řecká hudba. Kapela Nisos vznikla v roce 2006 a založil ji řecký klarinetista. Její muzikanti pochází z různých zemí i hudebních odvětví.

kapela Nisos

V podání smíšené kapely Nisos zazní ve středu 6. července v Měšťanské besedě řecká hudba. Přijďte okusit řeckou atmosféru od 19:30 hodin.

Myšlenku kapely z řeckým podtextem přinesl řecký klarinetista Nicos Kuluris. V roce 2006 se mu to společně s Tomášem Rossim a Milanem Bátorem podařilo a kapela Nisos byla na světě. Doplnila ji zpěvačka Sofia Prusali a několik dalších muzikantů různého hudebního vyznání i národnosti.

Nisos (řecký výraz pro ostrov) vyrostl v sedmičlenné originální seskupení, jež nemá v zeměpisných šířkách, v nichž je ukotvený, obdoby. Tradiční i autorské písně se stávají i přes řecký a turecký zpěv srozumitelnými a tóny netradičních nástrojů nechávají publikum přesunout do časů a míst vzdálených. Chuť ke spolupráci i s různými muzikanty po celém světě existovala již od vzniku uskupení. Dosud největším koncertním úspěchem byla série koncertů v Istanbulu či účast na Mezinárodním hudebním festivalu Český Krumlov. V roce 2010 byla kapela součástí programu polského filmového festivalu ve městě Zwierzinec.
Vstup zdarma!

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství