Dominik Pavlát opouští HC ŠKODA Plzeň - VIDEO

31.01.2024 14:44

To, o čem už se delší dobu spekuluje, je oficiální. Dominik Pavlát opouští HC ŠKODA Plzeň a přesouvá se do Dynama Pardubice.

Pavlat HC Škoda Plzen

"​Naším cílem je být s vámi otevření a transparentní. V minulém týdnu jsme vás informovali o možné nabídce na Dominika Pavláta, kterou jsme neakceptovali. Klub HC Dynamo Pardubice nabídku vylepšil, a proto vám sdělujeme, že jsme se rozhodli potvrdit výměnu Dominika Pavláta za Milana Kloučka," uvedl klub HC Škoda Plzeň s tím, že tato transakce nebyla jen o výměně hráčů. 

Součástí dohody byla také finanční kompenzace, která by klubu měla umožnit investovat do posílení týmu pro nadcházející sezónu. Dominik Pavlát, který nepodepsal smlouvu na příští rok, projevil zájem o angažmá v Pardubicích, kde doufá v boj o ligový titul.

Čtyřiadvacetiletý brankář Dominik Pavlát by měl být na východě Čech do konce sezony. "Jsem velmi šťastný, že můžu být součástí takové organizace jako je Dynamo. Je to obrovský závazek a doufám, že sezona bude co nejúspěšnější,“ sdělil Dominik Pavlát své první dojmy po přesunu.

Co vzkázal plzeňským fanouškům? Podívejte se na video:

"Rádi bychom touto cestou poděkovali Dominiku Pavlátovi za jeho skvělé výkony v našem modro-bílém dresu. Jeho přínos pro náš tým byl především v letošní sezóně výrazný, a proto mu přejeme mnoho úspěchů v jeho další kariéře. Dominik je výjimečný brankář a vždy bude mít v našich srdcích speciální místo," uvádí vedení klubu.

Do Plzně naopak míří pětadvacetiletý Milan Klouček, jemuž po sezoně smlouva a v organizaci Dynama končí. "Pardubice a Plzeň se domluvily na výměně brankářů do konce sezony. Milanu Kloučkovi následně vyprší smlouva v Dynamu a červenobílý dres už dál oblékat nebude. Kloudy je odchovancem pardubického hokeje, v extralize debutoval už v 18 letech a později patřil ke stálicím v brankovišti Dynama. V loňské sezoně se výraznou měrou podepsal na skvělém závěru sezony B týmu a udržení Chance ligy," uvedl klub Dynamo Pardubice.

Plzeňský hokejový klub chce bojovat o nejlepší umístění v tabulce a věří, že s Hlavajem Klouček vytvoří kvalitní dvojici.

"Chápeme, že fanoušci mají své obavy ohledně této změny a mohou se obávat, že rezignujeme na letošní sezónu. Rádi bychom však ujistili naše věrné příznivce, že naše ambice zůstávají nezměněné. I přes tuto výměnu jsme pevně odhodláni bojovat o co nejlepší umístění v tabulce a postup přes předkolo play-off. Věříme, že Milan Klouček vytvoří kvalitní dvojici se Samuelem Hlavajem," uvedl klub.

"Děkujeme vám, za vaši podporu a věříme, že společně dokážeme dosáhnout mnoha úspěchů i v této sezóně. Tato změna přináší nové výzvy, ale také nové příležitosti pro rozvoj a posílení týmu," vzakuje fanouškům klub HC Škoda Plzeň.

 

Foto ilustrační HC Škoda Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT