QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Litice se připravují na Evropu. Evropský pohár vypukne v pátek v Plzni

11.02.2024 8:33

Evropský pohár v halovém pozemním hokeji se hraje v Městské hale na Slovanech od pátku 16. února do neděle 18. února. A Litice se pilně připravují.

1 IMG_7557

K důležité přípravě před evropským halovým pohárem Eurohockey Indoor Club Trophy, který začíná v plzeňské hale Lokomotivy v pátek 16. února, vyjeli litičtí pozemní hokejisté do Norimberka. Ten je sídlem dvou druholigový německých celků NHTC a HGN.

Evropský pohár klubů v halovém hokeji mužů přivítá celkem 8 klubů. Českým zástupcem bude hokejový klub z Litic. Ze zahraničí se zúčastní týmy z Irska, Ukrajiny, Dánska, Švýcarska, Skotska, Švédska a Portugalska. Rozlosování najdete ZDE.

Norimberský HGN přivítal v hale ve Schwabachu ve čtvrtek večer litický mistrovský celek k přátelskému utkání. "V první bundeslize je v Německu 24 celků, ve druhé to samé. HGN je v jižní divizi ze šesti týmů na třetím místě. Pro nás zaručená kvalita v zemi, která ctí halový hokej nejvíce na světě a která stála v 60. letech minulého století u jeho zrodu," popisuje soupeře litický trenér Tomáš Levý a doplňuje: "Když bych měl utkání popsat, vystačil bych si jen s několika slogany. Vítr v naší obraně, přežili jsme, naše improvizace slaví úspěch, soupeř bez brankáře, my bez brankáře a kovbojka na závěr."

Německý tým se ukázal opravdu jako zdatný protivník. Poločas skončil v poměru 7:3 pro Plzeň. Hned po poločase německý tým nastoupil bez brankáře a bylo vidět, že je jako ryba ve vodě. Litice kontrovaly stejnou taktikou, což se ukázalo jako správný tah.

Po návratu brankáře však druholigový německý celek opět dokázal vstřelit několik gólů a závěrečná plzeňský power play proti soupeři s brankářem se vůbec nepovedla. HGN si přetavilo skóre na svojí stranu a těsně vyhrálo.

"Každý víkend bychom potřebovali hrát podobné zápasy. Koncept 4x15 je mnohem sportovnější než mezinárodní 4x10, který se hraje i u nás. Plus podobně technicky takticky vyspělý soupeř nás výborně prověřil a vlastně i naučil," doplňuje plzeňský kouč.

HGN Norimberk - Plzeň Litice 11:9 (3:7)

Góly: Uhlíř, Benda, Sochor, Hes po 2, Gerlický

Hráli: Bílek, Červený, Koryťák, Šesták, Hes, Bystřický, Uhlíř, Kačírek, Levý, Benda, Homolka, Gerlický a Sochor

foto: Finále extraligy / PH Litice

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT