Plzeň prohrála s Pardubicemi. Utkání přerušilo děsivé zranění Tima Söderlunda

12.02.2024 19:59     12.02.2024 21:50

V pondělí 12. února se v Plzni odehrálo 45. kolo Tipsport extraligy. Během utkání zažil plzeňský stadion hrůzostrašný moment, když na ledě zůstal po hitu bezvládně ležet jeden z plzeňských hráčů.

pce plz_0224_HC Škoda Plzeň

Úvodní perioda gól nepřinesla. Druhá třetina byla divácky atraktivnější. Hned v jejím úvodu byl udělen první dvouminutový trest. Vyloučen byl pardubický útočník Jan Mandát. Plzeň v přesilovce na hosty tlačila, po ráně Petra Zámorského dokonce zazvonila tyč hostů, gól však nepadl. Navíc 11 vteřin před koncem oslabení přišlo další vyloučení Pardubic, na trestnou lavici si šel sednout tentokrát Zohorna za zdržování hry. Plzeň ani jedné z těchto přesilovek nevyužila. 

Utkání získalo na vysokém tempu, Škodovka měla jednu šanci za druhou. Tlak před brankou hostů přinesl další početní výhodu pro Plzeň, ta ale trvala pouze pár sekund, za hákování byl vyloučen plzeňský útočník Jakub Lev. Počet hráčů na ledě byl tedy vyrovnán. A ani tato situace gól nepřinesla.

O několik minut později přišla radost domácích fanoušků. Tlaku před brankou Pardubic využil plzeňský obránce Tomáš Dujsík, který dokázal protlačit puk za záda brankáře Willa.

Necelé čtyři minuty před koncem druhé třetiny Dynamo srovnalo na 1:1. Trefil se pardubický útočník Vondráček.

Hosty vstřelený gól povzbudil, a tak se hra přesunula před plzeňskou branku.  Dynamo dohrávalo třetinu v početní výhodě.

Třetí třetina začala lépe pro Pardubice. Do vedení poslal Dynamo útočník Tomáš Vondráček. 

Následující minuty ale byly velmi dramatické. Plzeňský útočník Tim Söderlund zůstal po hitu Houdka bezvládně ležet na ledové ploše. Záchranáři ho z plochy odnesli na nosítkách. Explzeňský Michal Houdek dostal 5 minut trest + do konce utkání.

Zbytek třetiny byl hokejový boj na obou stranách. Necelé dvě minuty před koncem hry zůstal plzeňský brankář Klouček na střídačce a Škoda to zkusila v šesti. Toho ale využili hosté a trefou do prázdné brány navýšil skóre na 1:3 Kousal.

Pardubice v Plzni vítězí 1:3. Nyní je důležité, aby byl plzeňský útočník Tim Söderlund v pořádku.

AKTUALIZACE:

Tim Söderlund je mimo ohrožení života, při vědomí a zůstává nadále v nemocnici. O zdravotním stavu budeme nadále informovat," uvedlo vedení HC Škoda Plzeň.

Zákrok na plzeňského útočníka okomentoval i Milan Klouček. „Byl to hrozný pocit. Nechci úplně hodnotit zákrok, protože jsem to přes celé hřiště moc neviděl. Samozřejmě jsme se všichni o Tima báli, zdraví je to nejdůležitější. Po zápase jsme se naštěstí dozvěděli, že je stabilizovaný a mimo ohrožení života, za což jsme strašně rádi.“

HC Škoda Plzeň

Klouček (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Laakso, Bučko, Kvasnička, Piskáček (A), Dujsík – Holešinský, Lev (A), Schleiss (C) – Söderlund, Indrák, Matýs – Šiler, Mertl, Rekonen – Jansa, M. Soukup.

HC Dynamo Pardubice

Will (Pavlát) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Houdek, Vála, Kolář – Pánik, A. Musil, Hyka – R. Kousal (A), Zohorna (C), Radil – Říčka, Paulovič, Rohlík – Mandát, Poulíček (A), Vondráček.

Foto HC Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT