Západočeské derby ovládla Plzeň, ve třetí třetině zápas otočila

04.02.2024 20:50

Po řadě prohraných zápasů si Škodovka konečně připisuje důležité body.

HC Škoda Plzeň_hokej_fanoušci_ilustrační_2023_2024 (9)

V neděli 4. února hostila Plzeň Karlovy Vary a nakonec potěšila své fanoušky. Vyrovnané západočeské derby vyhrála domácí Plzeň těsně o jednu branku.

„Já si myslím, že v první a třetí třetině jsme dobře forčekovali, jen v té druhé tam byl trochu chaos. Já jsem se tam také nechal dvakrát zbytečně vyloučit, což týmu moc nepřidalo. Pro ale nás jinak velice důležité tři body, jsme moc rádi, že se nám povedlo zápas ve třetí třetině otočit,“ hodnotil zápas Jan Schleiss.

Plzeňský kapitán si proti Karlovým Varům připsal dva kanadské body, zvlášť jeho vyrovnávací trefa byla hodně důležitá. „Jsem za to moc rád. Naše lajna dneska byla u všeho, to člověku přidá do dalších zápasů. Hráče to poté také více vtáhne do zápasu. Celkově se mi hrálo dobře, zápas měl náboj, byl agresivní, což mi nevadí,“ řekl plzeňský útočník.

Po zápase byl samozřejmě spokojený i trenér Plzně. „Bylo to hrozně těžké utkání. Celkově to vyrovnané, my jsme museli dvakrát dotahovat. Před třetí třetinou jsme pohrávali 1:2, hrozně těžká situace pro nás, takže velký kredit pro tým do kabiny. Bylo to vyhecované, oba týmy body potřebují, my jsme strašně rádi za vítězství,“ uvedl Petr Kořínek.

Plzeň – Karlovy Vary 4:3 (1 : 2, 0 : 0, 3 : 1)

Branky a nahrávky: 14. Malák (Lev, Zámorský), 42. Schleiss (Lev, Holešinský), 54. Bučko (Holešinský, Laakso), 56. Laakso (Lev) – 13. O. Beránek (Hladonik), 20. O. Procházka (Koffer, Bartejs), 60. Gríger.
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 4:2, 4:3.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT