Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Farmářské trhy v Plzni zůstávají na náměstí!

08.05.2015 12:16

Plzeňské farmářské trhy se z náměstí Republiky stěhovat nebudou. Další proběhnou už v sobotu 9. května. Do centra západočeské metropole se sjede na padesát prodejců.
 

Plzeňské farmářské trhy_QAP_foto (4)

I když se množily dotazy ohledně stěhování farmářských trhů zpět do Mlýnské strouhy, stěhování se konat nebude. Tradiční trhy zůstanou v centru města i po celou letošní sezónu. Další proběhnou už v sobotu 9. května a sjede se na ně zhruba padesátka prodejců.

Otevření lokality U Zvonu po rekonstrukci opět rozdmýchalo debatu a dotazy ohledně stehování Plzeňských farmářských trhů zpět do Mlýnskjé strouhy. Tam trhy probíhaly řadu let a až stavební práce pod náměstím je přesunuly přímo do historického centra. Stěhování zpátky se ale neplánuje. "Celou sezónu 2015 zůstáváme na náměstí Republiky. Po rekonstrukci prostoru U Zvonu se pro nás nic nemění. Náměstí se ukázalo jako vhodnější prostor pro prodejce, zákazníky i nás organizátory," informuje Tomáš Popp ze sdružení Envic.

Další trhy se chystají už na sobotu 9. května a ponseou se v duchu blížího se léta. "Mladá česká pěstírna Happyeat přiveze parádní klíčky v biokvalitě - klíčky alfalfy neboli vojtěšky, brokolice, ředkvičky, červeného zelí. Pěstitel zeleniny pan Kostka přiveze máslové ředkvičky, špenát, jarní cibulku a sazenice bylinek a zeleniny. Monika Vočadlová pěstitelka zeleniny z Moravy zásobuje Plzeňské farmářské trhy delikátní jarní cibulkou, bramborami, ředkvičkami, bylinkami. Stejně tak pan Chobot z Podlesic, zahradník a pěstitel zeleniny, nabídne sazenice zeleniny, květin i bylinky," vyjmenovává Tomáš Popp.

Chybtě nebudou ani pekaři a k mání bude opět i maso z domácích chovů, včetně uzenin. Například králíky pravidelně nabízí například chovatel Herman z Velké Hleďsebe u Mariánských Lázní.  "V roce 1991 jsme založili rodinnou farmu brojlerových králíků. Máme vlastní registrovanou porážku. Chov i porážka jsou pod pravidelnou kontrolou veterinární správy. Prodáváme pouze chlazené králičí maso, celý nebo porcovaný králík," říká pan Herman.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT