Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pohonné hmoty se drží průměru

27.06.2011 13:58

Oproti minulému týdnu se cena pohonných hmot příliš nezměnila, ve většině okresů Plzeňského karje lehce podražila nafta a benzin zase polevnil. Jde ale jen o haléře. Průměrná cena za květen je ale oproti loňsku děsivá.

Ceny pohonných hmot byly dlouho jako na houpačce. Teď už naštěstí, i přesto, že je léto tady, nejdou nahoru. Ceny se proti minulému týdnu liší řádově v haléřích. Průměrná cenaje ale ve srovnání s loňským květnem děsivá.

Letošní průměrná cena pohonných hmot za květen  je 34,53koruny za litr. Loni byla cena v květnu 31,46 korun. V dubnu 2010 dokonce 30,92 koruny za litr PHM.

V Plzeňském kraji vede stále s nejvyššími cenami Tachov. Naftu tam koupíte průměrně za 34,79 koruny a Natural 95 za 36,19 korun za litr. Nejlevněji natankujetebenzin na severním Plzeňsku a to průměrně za 34,35 koruny za litr. Nafta je nejlevnější také na severním Plzeňsku za 33,20 korun za litr.

Jediné místo, kde se cena nafty nehnula vůbec, a drží se na 33,81 korun je Plzeň - město. V ostatních okresech jde ale jen o haléře max desítky haléřů.

Pokud chcete jet na dovolenou autem, doporučuje se tankovat v zahraničí. Okolní státy mají totiž levnější PHM.

zdroj: CCS

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství