Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tísňová linka 112 má narozeniny. Spolu s hasiči je můžeme oslavit v Plzni

11.02.2017 7:56

Evropský den tísňové linky se bude slavit v obchodním centru na Rokycanské třídě v sobotu 11. února. Čeká nás program v režii hasičů, pro děti je připravena akce Obrázek za obrázek.

hasici ilustrace QAP foto

Co je to tísňová linka 112, kdy na ni volat, jak správně nahlásit mimořádnou událost nebo jak vysílat takzvané lokalizační zprávy z mobilu, to všechno se dnes dozvíme během programu k Evropskému dni tísňové linky 112 v Obchodním centru Plzeň na Rokycanské třídě. Program proběhne od 9 do 14 hodin. Těšit se můžeme i na drobné dárky.

"Prostřednictvím tohoto jednotného evropského čísla tísňového volání se lidé v nouzi mohou dovolat pomoci záchranářů ve všech státech Evropské unie,“ připomíná mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková.

V loňském roce přes tuto linku přijali operátoři v naší republice 3 302 487 hovorů. "To znamená, že odbavili hovor každých devět sekund. Na operační středisko V Plzeňském kraji připadlo 181 992 hovorů. Z toho skutečných žádostí o pomoc bylo 18 134, což je necelých 10 procent,“ dodává mluvčí.

Součástí oslavy narozenin tísňové linky bude i akce Obrázek za obrázek. Každý, kdo přinese hasičům během tohoto dne do obchodního centra na Rokycanské třídě obrázek s hasičskou tématikou, dostane na oplátku plakát. "Na formátu ani na technice nezáleží,“ uvádí Pavla Jakoubková.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství